Szukaj
po pierwsze szkoda ze tak marnie jakosciowo... a po drugie LAMPA LAMPA LAMPA... w rowerkach to podstawa
praktycznie na kazdym zdjeciu masz strasznie zacienionego ridera
wow... nie wiedziałem, że w Wierchomli takie cuda organizują...
ja tam kiedyś jeździłem na narty...
ale kolejki niestety zniechęcają...![]()
a fotki niestety słabe... jakość kiepska...
DwaCzarneEosy|SzkiełkoOkoSwiecidełko
zdjecia w wiekszosci robilem z lampa, ale slonce bylo tak mocne ze moglem sobie blyskac
mam podmienic zdjecia na lepsza rozdzielczosc?
za ciemne te zdjecia, za male, czesto ciezko odroznic rowerzyste od tla. uzywaj lampy! nawet wbudowana moze zdzialac tutaj cuda
Pomijając kwestie techniczne 4 i 6 wygląda obiecująco.
Sony A5100 | SEL16 2.8 | Kiedyś: Nikon FX i stałek kilka który niepotrzebnie sprzedałem
podmieniłem rozmiar ale nie przemyślałem poziomych. nie będę się znów bawił.
obiecuję, że będę błyskał zawsze -tu uznałem to za zbędne ale widać nie miałem racji. a co powiecie o kadrach? co muszę zmienić?
Kadry takie sobie, zeby nie powiedzieć brutalnie że nic w tych zdjeciach nie ma. Ani klimatu, ani dynamiki, agresywności... ani sportu. Lampa zawsze to raz, jak masz D300 D-Light troche pomaga bo faktycznie 1.06 nadmiar słonca nie pomagal a preszkadzal - mocne głebokie cienie to nie jest idealna pogoda do fotografii, to juz lepszy deszcz. Pozatym wychodza prawdopodobnie braki sprztowe - niestety fotografia sportowa wymaga sprzetu z najwyzszej półki. Zwykłym szkiełkiem mozesz sobie pstrykac krajobrazy, rodzinne wycieczki a sport łapie za serce jak widzisz zdjecie jakie chciałbyś widziec - czyli takie jakie zapamiętałeś z jakiegoś pisma rowerowego - a to ci wyjdzie jak zrobisz 200/2.8 albo i wiecej, przy tym sporcie migawka to minimum 1/1500 aby było ostro i zajebisty AF. W innym razie mozna wpaśc w kompleksy a marne obrazki bedą niekoniecznie z winy fotografa, choc oczywiście dobre umiejetności pozwolą zrobić i słabym sprzetem niezłe obrazki - ale dobry sprzet pomoże uzyskac fajny efekt nawet przy gorszych umiejetnościach... taki zaklęty krąg. #2 6 7 jakby wyszły z innego szkła, miały rozmyte tło, lepszy kadr - byłyby juz jakimś początkim..
dzięki Krzyśku. Jak sie nie ma co się lubi to się lubi co się ma... a nad techniką wciąż pracuję
Skontaktuj się z nami