Witam ,mam pytanko czy w nikonie 90x jest możliwość ustawienia funkcij tak ,aby po zrobieniu całego filmu zwijał się automatycznie do kasety- czy tylko zostaje opcja manualna ( ręcznie)
Szukaj
Witam ,mam pytanko czy w nikonie 90x jest możliwość ustawienia funkcij tak ,aby po zrobieniu całego filmu zwijał się automatycznie do kasety- czy tylko zostaje opcja manualna ( ręcznie)
No jak to? W N F 90 x film zwija sie automatycznie. Nie ma w ogóle mozliwości ręcznego zwijania, bo nie ma tam żadnej korbki...
Pozdrawiam wszystkich.Jacek.
D 70 + 18-70 + 70-210/1:4-5,6 D + SB 800 + SB 26 + F 90 X
Chyba chodziło o to czy da się ustawić samoczynne zwijanie po zrobienu ostatniej klatki.
Nie nie ma takiej funkcji, po zrobienu ostatniej klatki, trzeba wykonać ciężką pracę fizyczną i nadusić dwa przyciski. Można natomiast udać się do servisu i temtejsi spece poczarują pokombinują i korpus będzie zostawiał końcówkę filmu po zwinięcu.
pozdrawiam Krzysiaczek
Racja Szymony. Dawno nie robiłem moim analogiem (czy jemu to czasem nie szkodzi?) i zapomniałem już jak zwija. Kurcze, te cyfrowe cuda (np. nasz) powodują, że człowiek (np. ja) nabawia się Alzhaimera...
Pozdrawiam wszystkich.Jacek.
No to czas najwyższy Go odkurzyć![]()
Mnie osobiście interesowało by bardzo jak to gada z SB800. Dodatkowo jeszcze jak działa F90x&SB26 + SB800. SB800 chyba można uruchomić w trybie su4.
Czy siakiś moderator może to przesunąć do analogów, bo z obróbką ten wątek to chyba nie ma za dużo wspólnego.
pozdrawiam Krzysiaczek
RE: Widze że Pan odrazu "załapał " o co chodzi.DziękiZamieszczone przez szymony
....cztery m-ce później...Zamieszczone przez Jacek
![]()
Pozdrawiam
Cztery miesiące później, zainteresowany tym tematem (czyli ja) jest w posiadanu SB800 od jakiegoś czasu i sam sprawdził to organoleptycznie![]()
pozdrawiam Krzysiaczek
Skontaktuj się z nami