Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Jaka lampa?

Domyślnie Jaka lampa?

Jaką lampe polecacie? Chcę zakupić, ale zupełnie się nie znam na tym.
    Scarlet

Domyślnie Odp: Jaka lampa?

Wszystko zależy ile kasy chcesz wydać. Jak masz ok 1300-1400 to polecam Sb-800. (lub zakup w USA ok 750) Proponuję przeczytać cały dział Lampy Błyskowe - na pewno Ci się rozjaśni

Większość lamp mam z Obi i bardzo sobie chwalę... Jakieś bezfirmówki...
    Amatorszczyzna powered by D40X kit, N35/1.8G, N70-300VR, SB800 i Slik Pro 330 DX

A ja mam taką
    i daje radę. Polecam.

PS. A tak na poważnie - przemyśl czy Ci wogóle potrzebna lampa, jeśli tak to do czego. Polecam także sprawdzić czy twoje body będzie w stanie wykorzystać pełne możliwości wybranej lampy i czy np. nie będzie ograniczało potrzebnej Ci funkcjonalności tejże.
    Ostatnio edytowane przez lopo ; 04-06-2008 o 11:07
    Olympus XZ-2

Dzięki. Widziałam także takie pudełeczko-osłonkę na flasha rozproszającą światło.
    Scarlet

Z Nikonowskich lamp masz do wyboru 2, wlasciwie 3:
    SB600
    SB800
    i SB400, z tym, ze to najslabsza lampa, z tych trzech, i chyba nie warto w nia zbytnio inwestowac. Lepiej dozbierac do 600tki, a jesli masz kase to bierz 800.
    Ale przedewszystkim przeczytaj sobie o tych lampach, czy tutaj czy w internecie i sama zdecyduj
    Pozdr,
    Z.
    d700

Tak przegladam sobie tematy zwiazane z lampami i wszyscy polecaja sabinki. Sam osobiscie skusilem sie na Sigme EF-530 DG Super i jestem bardzo zadowolony. TTL dziala doskonale i nie mam powodow do narzekan.
    D80, N18-70 N55-200 N50/1.8 S105/2.8, S EF-530 Super, N Di-622, V 285HV plus dodatki

Scarlet

ja bym wolał dołożyć 50zł i nabyć SB-400 niż tego tumaxa jeżeli ma być budżetowo

1. Tumax zdecydowanie nie.
    2. SB-600 i będziesz zadowolony
    3. SB-800 kup jak nie masz CLS w puszce.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Uprawnienia umieszczania postów