Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 36

Wątek: spod latarni...

Vodafone
    Gość

Domyślnie Odp: spod latarni...

Takie sobie... szału nie robią Tytuł,sceneria w ogóle nie pasuje do dziewczyny... myślę że dziewczyna i fotograf nie mieli za bardzo pojęcia jak to pokazać Według mnie nie przygotowałeś sie do tego... trzeba było pojechać sobie gdzieś gdzie tego typu panie pracują na ulicy i zobaczyć jak one się zachowują np: gdy pojawia się klient... Zeby zrobić cos fajnego to czasem trzeba zobaczyć jak to wygląda w realnym świecie bo potem wychodzą właśnie takie rzeczy...

Chłopie - ale (moim zdaniem) należy to traktować jako lekki pastisz. A Tyś wysnuł taką prostą analogię...
    Krzysztof Paszkiewicz

Vodafone
    Gość

Cytat Zamieszczone przez ekonet_pth Zobacz posta
    Chłopie - ale (moim zdaniem) należy to traktować jako lekki pastisz. A Tyś wysnuł taką prostą analogię...
    Pastisz jest zbliżony do parodi, lecz nie zmierza jednak do karykaturowania czy wyjaskrawiania cech pierwowzoru, ale do uwyraźnienia jego rysów charakterystycznych.

Więc pytam... co tu jest charakterystycznego ??? Według mnie nic...

Cytat Zamieszczone przez Vodafone Zobacz posta
    Więc pytam... co tu jest charakterystycznego ??? Według mnie nic...
    No to skąd skojarzenie z paniami lekkich obyczajów? Jakoś ja nie mam takich skojarzeń i sterylność tych zdjęć mnie w tym myśleniu utwierdza.
    Krzysztof Paszkiewicz

Vodafone
    Gość

No to skąd skojarzenie z paniami lekkich obyczajów? Jakoś ja nie mam takich skojarzeń i sterylność tych zdjęć mnie w tym myśleniu utwierdza.
    Ciekawe... szczególnie ciekawą jest ta owa sterylność Najpierw napisałeś,że odbierasz to jako pastisz Pani lekkich obyczajów a potem,że w ogóle nie masz takich skojarzeń Więc gdzie tu konsekwencja ???

Pod latarnią można również czegoś szukać, i to długo - jako, że tam najciemniej. Nie napisałem, że odbieram to jako pastisz, ale że należy tak odbierać (moim zdaniem i jeśli się ktoś tak upiera), a to nie to samo. Ujrzawszy wpierw tytuł spojrzałem na zdjęcia dosłownie, wolny od obciążeń podtekstem jakimkolwiek. I ujrzałem czyste obrazki, elegancko zaświecone, z modelką ustawioną na suchym i czystym bruku, nieskazitelnie ubraną i bez żadnej skazy na ciele i fryzurze - stąd wspomniana sterylność. Zaś przywołana przez Ciebie tematyka z niczym czystym się nie kojarzy, przynajmniej mi, acz przyznaję, że znawca ze mnie żaden i zawczasu przed koneserami gatunku uchylam kapelusza
    Krzysztof Paszkiewicz

Vodafone
    Gość

Pod latarnią można również czegoś szukać, i to długo - jako, że tam najciemniej.
    ROTFL

Nie napisałem, że odbieram to jako pastisz, ale że należy tak odbierać (moim zdaniem i jeśli się ktoś tak upiera), a to nie to samo. Ujrzawszy wpierw tytuł spojrzałem na zdjęcia dosłownie, wolny od obciążeń podtekstem jakimkolwiek.
    Gubisz się w zeznaniach zmieniasz znaczenie słów

I ujrzałem czyste obrazki, elegancko zaświecone, z modelką ustawioną na suchym i czystym bruku, nieskazitelnie ubraną i bez żadnej skazy na ciele i fryzurze - stąd wspomniana sterylność.
    ,

Nie zaczyna sie zdania od "i" nasz strażnik poprawnej pisowni właśnie się wyłożył

Zaś przywołane przez Ciebie tematyka z niczym czystym się nie kojarzy, przynajmniej mi
    ,

Kolejny słuchacz Radia Maryja

acz przyznaję, że znawca ze mnie żaden i zawczasu przed koneserami gatunku uchylam kapelusza
    To nie chodzi o bycie znawcą ... po prostu albo coś robimy porządnie,albo nie...

Cytat Zamieszczone przez Vodafone Zobacz posta
    To nie chodzi o bycie znawcą ... po prostu albo coś robimy porządnie,albo nie...
    Mówiąc o znawcach nie miałem na myśli fotografii - bardziej chodziło o tematykę "czerwonych latarni" - tu bez walki oddaję Koledze prymat - i czekam na więcej szczegółów w temacie "albo coś robimy porządnie, albo nie".

Przy okazji - po przecinku ZAWSZE stawiamy spację. Wlazłeś pod kosiarkę polonistyczną, a ostrzegałem...

- Czym się różni słoń od radia?
    - Słoń ma trąbę, a radio ma ryja.
    Krzysztof Paszkiewicz

Vodafone
    Gość

Mówiąc o znawcach nie miałem na myśli fotografii - bardziej chodziło o tematykę "czerwonych latarni" - tu bez walki oddaję Koledze prymat - i czekam na więcej szczegółów w temacie "albo coś robimy porządnie, albo nie".
    Tematyka to miedzy innymi klimat którego tutaj niestety nie ma

Przy okazji - po przecinku ZAWSZE stawiamy spację. Wlazłeś pod kosiarkę polonistyczną, a ostrzegałem...
    No wiesz... myślałem,że znajdziesz coś bardziej wyszukanego ale cóż... tonący brzytwy sie chwyta,

Nawet wielkim tego świata zdarza sie popełniać błędy i to tak banalne jak ten że nie rozpoczyna sie zdania od "i" dlatego nie przejmuj się czasem tak bywa...

Pozdrawiam

"Wielkich" znam tylko ze słyszenia. Skoro zaś zarzuca mi się "moherowość" i "radiomaryjność", to sięgnę po coś adekwatnego: http://pl.wikisource.org/wiki/Biblia...99ga_Rodzaju_1 - przebijesz to? Mam na myśli, oczywiście, domniemany zakaz rozpoczynania zdania od "I". I bardzo proszę o podanie konkretnej reguły, która by zabraniała rozpoczynania zdania od "I".
    I na tym koniec śmiecenia w tym wątku - jutro poproszę moderatora o czystkę, gdy już wszyscy zdążą się pośmiać (no - z tego powodu to pojutrze lub później) z tego, iż rozpoczynam zdanie od "I".
    Krzysztof Paszkiewicz

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów