Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 41

Domyślnie Odp: Morze nasze morze

Powiem bardzo szczerze, że czasem bardzo sceptycznie oglądałem Twoje prace. Nie chwytały mnie, nie widziałem jakichś iskier powodujących pożar - tak po prostu. Jednak te prace (a tak jak koledzy wcześniej wspomnieli), przede wszystkim jedynka - S Z A C U N ! ! !
    Równi i równiejsi!

to
    Gość

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    witaj _tomku_ kamienie tam nie drazniły -moze to kwestia monitora ?
    No tak Najlepiej zwalić winę na monitor Ostatnio to modne jest.
    Aktualnie mam podpięte 2 monitory (LCD i CTR). Zobaczę to jeszcze w domu na trochę lepszym CRT.

Ja nie twierdzę, że ta latarnia (czy cokolwiek to jest) nie może być zielone, bo skoro jest to jest i koniec. Tylko wydaje mi się, że saturacja jest podciągnięta i ta zieleń zaczyna świecić. A.... takie nieciekawe świecenie kolorów oprócz podbijania saturacji powoduje również funkcja D-Light w NXie. Może to to? A może faktycznie ta latarnia ma taki żarówiasty kolor Nie wiem, nie widziałem na żywo

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Trójmiasto

Cytat Zamieszczone przez _tomek_ Zobacz posta
    Ja nie twierdzę, że ta latarnia (czy cokolwiek to jest) nie może być zielone, bo skoro jest to jest i koniec. Tylko wydaje mi się, że saturacja jest podciągnięta i ta zieleń zaczyna świecić. A.... takie nieciekawe świecenie kolorów oprócz podbijania saturacji powoduje również funkcja D-Light w NXie. Może to to? A może faktycznie ta latarnia ma taki żarówiasty kolor Nie wiem, nie widziałem na żywo
    ma, ma - w sobotę płynąłem obok tej latarni - "tramwajem wodnym" (polecam - dychę można odżałować , a reportaż ze stoczni można mieć) z Gdańska do Sopotu z przystankiem w NPC (wtajemniczeni wiedzą, że to skrót od New Port City) - a dlaczego akurat tak.... ?

zieleń tej latarni jest dość mocno żarówiasta
    służę zdjęciem /z 50 metrów?/

to
    Gość

Cytat Zamieszczone przez mark3 Zobacz posta
    "tramwajem wodnym" (polecam - dychę można odżałować
    No dychę można odżałować... ale żebym dojechał tam z Krakowa, to mi dycha nie wystarczy

super, szczególnie 1

Cytat Zamieszczone przez _tomek_ Zobacz posta
    No dychę można odżałować... ale żebym dojechał tam z Krakowa, to mi dycha nie wystarczy
    stopem -tomek- stopem po drodze walniesz jakis reportaż a gdzies w okolicy połowy czerwca górale robią wisłą spływ do Gdańska

Post Odp: Morze nasze morze

A ja zaglądam w ten wątek kolejny raz i cholipcia mam problem- bo podobają mi się wszystkie!
    W związku z powyższym nie dokonam wyboru tylko ocenię całość tzn 5 x *

Ps.
    Spacery naszymi plażami to jest to!!!!!
    NIKON - system

jednak szeroki kąt wymiata w krajobrazie......

jak ty te kolory uzyskujesz (1.)
    "Nie można w życiu zakosztować wszelkiego dobra. Treba wybrać rzecz upragnioną, którą łatwiej przyjdzie zapumnieć."

Cytat Zamieszczone przez galu44 Zobacz posta
    jednak szeroki kąt wymiata w krajobrazie......

jak ty te kolory uzyskujesz (1.)
    Galu44 kolory ? - wszystko w NX-ie więc bez większego mieszania przewaznie na ciepłym BW (bez fnkcji D-Light - jak to sugerował -tomek-) i właściwie nigdy nie podbijam saturacji głównym suwakiem dla całej fotki , jedynie miejscowo Control Pointami i to cała tajemnica kolorystyki
    natomiast w róznych miejscach zdjęcia w zależności od potrzeb rozjaśniam lub przyciemniam lub też to odejmuję to dodaję koloru lub kontrastu, a bywa ze i zdejmuję - ostatnio często po podnosiły się głosy że przeostrzone a to własciwie obiektyw tak ostro rysuje

fotografia to jak malarstwo - ja lubię trochę naturę poprawiać ale tylko trochę

pozdrawiam

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Trójmiasto

Janusz - zapomniałeś powiedzieć ile średnio control punktów na fotę stawiasz

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów