Close

Strona 9 z 22 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 217
    Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie Odp: Capture NX 2 trial

Odpalilem, jest poprawa chociaz dalej troche zamula ale to raczej wina nierobienia resetu od 5 lat i odpaleniu paru zamulajacych progzow na cienkim lapie

A dla tych co napalaja sie na nowego Nikkora - Sigma 150 f2.8. Wrzucilem to tez do watku o tym szkle w Optyce...

zainstalowalem trial i podzielam zdanie tych ktorzy sa sceptycznie nastawieni do tego softu. moje zdanie na temat jego funkcjonalnosci nie zmienilo sie. MOJA SUBIEKTYWNA OPINIA - taki sam bubel jak byl. w zasadzie poza wersja 4.* pozostale nie nadaja sie do pracy. owszem, jest kilka ciekawych ficzerow, ale odnalezienie ich w tym balaganie graniczy z cudem.
    zazdroszcze tym, ktorzy zauwazyli wzrost wydajnosci i predkosci. niestety moja staaaarenka maszyna 64bit AMD i 2gb RAM muli jak wsciekla.

jesli ktos ma jakiekolwiek watpliwosci czy inwestowac w ten soft to niech ma je nadal. MOIM ZDANIEM nie warto. bylo cos na temat jedgo ceny, nie pamietam dokladnie, ale jesli niewiele bedzie brakowalo do LR to nie ma sie co zastanawiac.

podsumowujac (podkreslam, ze to moja subiektywna opinia) predkosc - ja nie zauwazylem zadnej roznicy w stosunku do poprzedniej wersji, za LR daleeeeeeeko w tyle. funkcjonalnosc - najbardziej spierniczona rzecz w tym sofcie i to od samego poczatku. lapalem jeszce to wszystko gdy modul ustawien RAW byl po lewej stronie w swojej zakladce... teraz to juz czarna magia. dostep do wiekszosci funkcji tak zbunkrowany ze ciezko sie polapac. wreszcie kolorystyka - moze to kwestia przyzwyczajenia, ale nijak nie moge sobie poradzic z ta szara mdloscia...

i to tyle... jedyne co mi sie bardziej podoba to ekran powitalny. mialem nadzieje ze to zwiastun nowosci na miare jego samego i sie nieco zawiodlem.

Demon prędkości w porównaniu z 1.3. Serio - serio. Nowe dodatki funkcjonalne też przyjemne. Kupuję, jak tylko będzie dostępny oficjalnie.
    Pozdrawiam, Jan Zieliński
    HW: D200, S10-20/4-5.6, N24-70/2.8, S70-200/2.8, SB-600
    www.gtfoto.pl

Na moim laptopie (T42, 1.8GHz, 1GB RAM) widzę zmianę, ale nie kolosalną... jest szybciej, jest trochę wygodniej, ale bez rewelacji... odszumianie przy HQ trwa wieki... aczkolwiek wydaje mi się, że samo odszumianie jakościowo daje lepsze rezultaty.
    D200 plus graty...

Cytat Zamieszczone przez opiekun Zobacz posta
    aczkolwiek wydaje mi się, że samo odszumianie jakościowo daje lepsze rezultaty.
    wmawiasz sobie - jest dokładnie takie samo - sprawdzałem na dwóch planszach testowych i wyniki SNR itd są dokładnie takie same
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Jest duuuużo szybszy od wersji poprzedniej (przynajmniej na mojej konfiguracji). Co do zmian w interfejsie: moim zdaniem na plus, ale - jak widać powyżej - są gusta i guściki

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    lapalem jeszce to wszystko gdy modul ustawien RAW byl po lewej stronie w swojej zakladce... teraz to juz czarna magia.
    Czarna magia, bo zamiast po lewej -- jest po prawej stronie?
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

probowalem porownac program nikona do np LR... nie oszukujmy sie funkcjonalnosc obu programow jest nieporownywalna. istotnie nie ma znaczenia czy modul jest po prawej stronie czy po lewej stronie. nie mniej jednak gdybym nie znal wersji wczesniejszych i pierwszy raz otworzyl program nikona to ciezko jest sie zorientowac co i gdzie i do czego. szkoda ze nie pozostali przy prostocie jaka miala w sobie wersja 4.* przy jednoczesnym rozwijaniu nowych opcji.

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    probowalem porownac program nikona do np LR... nie oszukujmy sie funkcjonalnosc obu programow jest nieporownywalna. istotnie nie ma znaczenia czy modul jest po prawej stronie czy po lewej stronie. nie mniej jednak gdybym nie znal wersji wczesniejszych i pierwszy raz otworzyl program nikona to ciezko jest sie zorientowac co i gdzie i do czego. szkoda ze nie pozostali przy prostocie jaka miala w sobie wersja 4.* przy jednoczesnym rozwijaniu nowych opcji.
    A dla mnie np. wlasnie LR jest zamotany. Ilosc okienek, opcji, suwaczkow -- i sam sposob pracy (jakis idiotyczny import, biblioteki i temu podobne bzdury), w ogole do mnie nie przemawia. Plik chce otworzyc z takiej lokalizacji w jakiej lezy on na dysku. W okreslonym, nazwanym przeze mnie katalogu. I zapisac tez go chce normalnie -- przez Save As, lub po prostu przemiedlic wszystkie pliki jakims batchem, w ktorym normalnie i jasno ustawie folder docelowy. Moze i da sie tak zrobic normalnie w LR, jednak do mnie kompletnie ta filozofia pracy nie przemawia. Prawde mowiac najlepsza wygode i funkcjonalnosc daje mi Bridge, CameraRAW i Shop ze skryptami oraz akcjami. Brakuje mi w nim tylko jakosci dekodowania, bezblednosci w ustawieniu poprawnego balansu bieli, oraz odszumiania -- jakie dostac moge z NXa.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    ech... odpalisz, odpalisz... po 60 dniach, bo do tej pory wciąż go pewnie legalnie nie da się kupić w Polsce
    kupisz sobie przez siec mam cichy plan kupienia klucza w usa przez siec. niecale 72 eur zamiast 99
    podpis nieczytelny

Strona 9 z 22 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów