Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Czy to makro ?

Domyślnie Czy to makro ?

Czy zwykły, nieciekawy pstryk ? Jak to ostatnie, to idę szukać nowych obiektów.

Domyślnie Odp: Czy to makro ?

Zapewne tak.Tylko tło trochę zabałaganione chodź z drugiej strony w takim był Tu nie wymienisz tła .
    Zresztą tu są lepsi niż ja od makro
    Nikon D 800,Nikon D300, Nikon Z6, Sigma art 35/1,4 , Sigma 105 1,4 art, AF-S Nikkor 17-55/2,8, Nikkor 70-200 AFS VR ,Tamron 90 /2,8 ,SB800 , Helios 40-1 85 mm f 1,5 ... Quantuumy..itd.

No ba - pewnie że są. Dlatego tak nieśmiało zaczynam

Strasznie długie szkitki ma ten owadziorek. Szkoda, że tyłem/bokiem się ustwaił ale naturalny balagan w tle pochwali Andrzej

Cisze się, bo kolejny weteran chyba zaczyna się wkręcać w robale

60mm robione?? Zacne szkiełko.. ostatnio myśle nad zamianą za swojego Tamrona 90mm

pozdrawiam

Pięęęęęekny bałagan.....

Pzdr
    Andrzej
    Pozdrawiam
    Andrzej.

aleś se wybrał obiekt , nawet się za niego nie zabierałem by zfocić go w całości bo właśnie tak to wychodzi ,jak już to większe zbliżenie i pocięcie go...

pozdr. arachiusz
    arachiusz.pl

Dobra, Panowie, dzięki za komentarze i dzięki, że nie złajaliście mnie zupełnie (tylko trochę ). Nikuś - tak, Nikkor 60/2.8 - wg mnie bardzo zacny instrument.

Tlo mi nawet nie przeszkadza, bo obiekt zajmuje znaczaca czesc kadru, ale wolalbym go zobaczyc od frontu.
    Nikon D80 + Tamron 17-50, Nikkor 50 f1,8 + Tamron 90, SB800, tekturowe klamoty

No dobra, od frontu - szaleństwa nie ma, bo dopalałem bezczelnie lampą, co tutaj jeszcze bardziej widać. Poza tym całkiem mały obiekt i to już było stosunkowo duże zbliżenie, jakie mogłem uzyskać.

Choc od frontu to jedyneczka jednak lepsza. Tutaj brakuje troche ostrosci i kontrastu. Fajnie sie te trawki ulozyly po bokach. Byc moze perspektywa za bardzo od gory.
    Nikon D80 + Tamron 17-50, Nikkor 50 f1,8 + Tamron 90, SB800, tekturowe klamoty

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów