to samo mógłbym powiedzieć o Twojej wypowiedziZamieszczone przez Kundzior
Ty chyba nie widziałeś porządnego CRT. Ostrość, kolory - dużo lepsze niż LCD. Moim zdaniem oczywiście.
Szukaj
to samo mógłbym powiedzieć o Twojej wypowiedziZamieszczone przez Kundzior
Ty chyba nie widziałeś porządnego CRT. Ostrość, kolory - dużo lepsze niż LCD. Moim zdaniem oczywiście.
FX
Witam Wszystkich goraco!
Jestem tu nowy i pozwole sie dolaczyc do tematu bo moj problem dotyczy nikon'a d50.
A mianowicie kupilem sobie aparat fuji s9500 ale jestem z nigo troche niezadowolony i mam go mozliwosc wymienic na nikon d50 z kitem 1:3,5-5,6/18-55 mm i co tu gadac....a jest
Pytam Was czy na tym kicie bede mogl focic imprezki rodzinne,wyjazdy przez dlugi czas...
A moze Wy mi powiecie na co go stac....
Wielkie dzieki za opinie!
D5100, S17-50 f2.8, N70-200 f4, SB-700
mkris, lustrzanka cyfrowa wymaga od użytkownika znacznie więcej niż kompakt...w kompakcie masz prawie wszystko włącznie z niezłym makro...w lusterku trzeba to wszystko dokupić, ale jesli nauczysz się nim posługiwać, to efekty będą znacznie lepsze...D50 to świetna puszka, kit to kit i nic wielkiego nim nie osiągniesz, ale zdjęcia robi jak każdy obiektyw tylko trzeba mieć świadomość jego ograniczeń i umieć je obchodzić, a to wymaga trochę treningu...i czytania forum![]()
Pozdrawiam Serdecznie Jacek PawłowskiF70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE
Kolory CRT ma lepsze ale ostrość niestety nie jest lepsza na CRT. Widziałęm wiele monitorów CRT tych tańszych i tych drogich, w profesjonalnych monitorach jest ostro ale nie aż tak jak twierdzisz.
mkris, http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM
Na tej stronie możesz dokonać porównania D50 z Fuji S9000 (zblizone możliwości do S9500), także z dowolnym innym aparatem. Oczywiście to tylko testy.
Gdybym miał się wypowiadać – potwierdzam za ALFEM – jeśli opanujesz D50 i zainwestujesz w dodatkowe szkła, choćby 18-70 DX + 70-300G, to będzie to zestaw znacznie lepszy od S9500.
Jednak jeśli chciałbyś zakupy zakończyć na kwocie wyjściowej, tj. cenie D50 + 18-55, zostaw jednak S9500. na plus S9500: niezły (niewymienny) obiektyw, duży zoom, odchylany LCD na którym można kadrować. Na minus przede wszystkim większe szumy.
Dzieki za tak szybka odpowiedz,
ale jednak oddam tego fuji lustra nie kupie z powodu dodatkowych kosztow,Panowie i Panie nie badziec zli wiem to nie forum "internacional" ale zapytam Wasz jeszcze o zdanie co do sony h1 albo Canon Power-Shot S3 IS
Moze ktos bedzie tak samo stal przed takim wyborem i rowniez skozysta![]()
D5100, S17-50 f2.8, N70-200 f4, SB-700
mkris, gdybym miał wybierać z tych trzech: h1, S3 IS, S9500 - zostałbym przy Fuji. co cię do niego zniechęca?
wracając do D50 - pamiętaj, że kiedy kupisz hybrydę (h1, S3 IS), zawsze będzie coś ponad, pozostanie niedosyt. a na zakup dodatkowych szkieł do D50 może znajdzie się kasa, nie dzisiaj, to za pół roku.
mam nadzieję, że admin nie przytnie tej "dyskusji", zawsze rzecz toczy się wokół D50choć temat był juz wałkowany razy sto, np tu: http://forum.nikon.org.pl/viewtopic....hlight=hybryda
rzuć okiem również tutaj: http://www.dcviews.com/reviews/Sony-...S2-samples.htm
Sony to kaszanka oprócz f717 nie znam fajnego aparatu tego producenta, wogle mam awersje do Sony. w związku z doswiadczeniami życiowymi z Sony stanowczo odradzam tę marke, chyba ze odtwarzacz MP3 te są całkiem ciekawe (te małe elektroniczne bo te na CD to inna bajka). C S3 nie miałem w rękach a S2 jest bardzo przyjemny, brakóje mi tylko w nim sanek na lampe.
Kundzior, jak dla mnie ostrość mojego CRT bije wiele LCD jakie widziałem. ale nie jestem specem od tego i fakt, że nie miałem okazji porównać tego do wszystkich LCD. Mnie ta ostrość powala i jestem zadowolony. Skończmy na tym ten temat, w końcu to forum fotograficzne.
Natomiast co do D50 - ja już sięz kompaktów wyleczyłem. Miałem do czynienia z Olympusami, HP (hehe), Pentagram, Fuji i Sony i szczerze mówiąc do żadnego z nich nie chcę wracać.
FX
nie kupuj kompatka za zadne skarby swiata, szybko zacznie Cie ograniczac i bedziesz tylko mogl pogadac sobie pod nosem ze zrobiles blad. ja popelnilem taki blad i kupilem fz5,a teraz bardzo zaluje zakupu i marze o D50. pomysl ze szklo ktore oferuje 10 x zoom w cenie tego aparatu jest nierealne,poszukaj np odpowiednika nikona i porownaj ceny,dostaniesz wykladnik jakosci. nie ma rzeczy idealnych,a jesli cos jest po trochu do kazdej dziedziny to znaczy ze w sumie jest do niczego...taka moja opinia.
pozdrawiam
Skontaktuj się z nami