Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 47

Domyślnie

pebees - prawie jak uzytkownik D50
    CynowaKonefka - prawie jak loża szyderców
    D3xs/105 Macro Micro Nano i Mono VR RV i IR/ SB-950 / Grip do D3xsa (bo to nowy model) z potrójnym spustem / Nikon Capture NX2

Domyślnie

ale cos w tym jest, ja focilem na nie swoim d70 i fotki na wysietlaczy na podgladzie byly ok,a w monitorze byly niedoswietlone i zaczal sie problem bo robilem w jpgach wiec pole manewru duzo mniejsze niz w raw'ach, to mnie dosc bardz zabolalo,bo dla mnie nie ma prawa istniec cos takiego jak roznicew jasnosci, mozna bardzo latwo zj... wazna sesje, dla mnie ta byla tylko do nauki,jednak jakby to bylo cos innego to bym sie zalamal.wiec nie jest to taki blahy problem jak am sie czesto wydaje.Jednak i tak marze o d50 i nic tego nie zmieni,zakochalem sie w d70 a wiem z wielu opowiesci ze d50 nie rozni sie za bardzo,wiec mam nadzije ze i ten model nikusia zdobedzie moje serce.

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

sprawdzić to proste...cyknąć zdjęcia pod labem, a później dać do zrobienia na papier bez ingerencji labu - bedziesz miał odpowiedź
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

powiem Wam szczerze, tak od serca, ze bardzo chcialbym miec takie dylematy jak Wy, mianowicie, czy nikon D 50 przeswietla zdjecia, czy tez nie. Tymczasem codziennie, bezustannie mysle co zrobic aby moc go kupic, i coraz czesciej dochodza do mnie mysli ze nie uzbieram na wymarzony sprzet. Niestety taki los niezamoznego polaka.... zycze Wam wszystkim kontynuowania wesolych dylematow
    Pozdrawiam Wszystkich Forumowiczow

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

tidus, syn mojego kolegi od kilku miesięcy zbiera puszki po piwie, odkłada z kieszonkowego, na pytanie rodziców o prezent na imieniny powiedział - D50 ale rodziców nie stać, więc powiedzieli, że jak nazbiera 2000 to resztę dołożą...już napuszkował 1400zł
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Niedługo jak nazbiera 2000, to nic nie trzeba będzie dokładać...
    Kazimierz Król
    Oznaczenia obiektywów

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

to dołożą do szkła

Domyślnie Kto pyta nie błądzi

Większość sensownych źródeł mówi - zostaw WB na auto. NC albo RSE (Raw Shooter) sobie z tym potem ew. poradzi.
    Raz zmieniłem WB na jarzeniówkowy i efekt był gorszy od auto. (tzn. oczywiście zdjęcia robione na sali oświetlonej klasycznymi jarzeniówkami!)

Katalog na karcie olewam długo, ciepło i rzęsiście. Kartę wsadzam do drukarki HP 7660, korzystam z Nikon Transfer, ściągam zdjęcia do określonego przez siebie katalogu, wprowadzając od razu nazwy plików i IPTC. Formatuję w aparacie.

Zdjęć w aparacie nie obrabiam w ogóle - zero szarpów, saturacji i innych takich. Wszystko robię w RSE.
    Ale niedawno na przyjęciu urodzinowym dziecka zrobiłem vividowe JPG - takie fajne wyszły, kolorowe.

Teraz monitor - Mam LG F900(?) i temp. mam ustawioną na 6500 K. Nie pamiętam już gdzie (chyba Luminous Landscape) twierdzi, że ta temp. właśnie najlepiej oddaje światło dzienne.
    Na poczatku wszystko wydaje się zbyt żółte, ale wzrok się przyzwyczaja.

Pytanie do mądrych kolegów i koleżanek - czy taka temp. jest prawidłowa? Czy raczej: co sądzicie o takim ustawieniu?

Paweł

[ Dodano: 07-06-2006 ]
    Cytat Zamieszczone przez ALF
    ...syn mojego kolegi od kilku miesięcy zbiera puszki po piwie, odkłada z kieszonkowego...
    Dżizes! Jacy sensowni ludzie! Syn też. Większość dzieci dziś mówi "CHCĘ! JUŻ!"

W ten sposób chłopak dopiero doceni wartość sprzętu.

P.A.S.
    Fiat Lux

Domyślnie Re: Kto pyta nie błądzi

Cytat Zamieszczone przez PaSkal
    Pytanie do mądrych kolegów i koleżanek - czy taka temp. jest prawidłowa? Czy raczej: co sądzicie o takim ustawieniu?
    Ja szczerze mówiąc nie mam takiego problemu, tylko trochu inny. Używam monitora CRT gdyż LCD wydają mi się za słabe. Mój potrzebuje do SolidWorksa. Ostrością bije każde LCD do 3000 zł. Powyżej nie porównywałem
    Jeszcze go poprawnie nie wykalibrowałem - mam problem gdyż menu i jego możliwości są za bardzo rozbudowane.
    A może ktoś wie jak to zrobić - Compaq P1210 (22 cale i 32 kilo masy!)
    FX

Domyślnie

CRT ostrością bije LCD (w zyciu nie czytałem większej wtopy). Niestety nie spotkałem sie z CRT który by był ostrzejszy od LCD (pomijając te badziewne LCDki za śmieszne niby okazyjne pieniażki podrzędnych producentów). Sam uzywam w kompie LCD i CRT na raz. LCDki są fatalne do zdjęć bynajmniej te tańsze na matrycy TN, MVA i S-IPS radzą sobie ze zdjeciami znacznie lepiej.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów