Czy statywy MN 055X Prob i Goldfoto YH324C różnią się sztywnością ??
Czy warto (uwzględniając ten parametr) dopłacać drugie tyle do "Frotki" ??
Szukaj
Czy statywy MN 055X Prob i Goldfoto YH324C różnią się sztywnością ??
Czy warto (uwzględniając ten parametr) dopłacać drugie tyle do "Frotki" ??
Warto, MF będziesz miał na lata, GF może byc z tym różnie.
Marek
D800 + parę szkiełek.
Zerknij sobie jeszcze tutaj (o ile jeszcze tam nie trafiłeś): http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=60717
Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało
Akurat głowicę to można do tego założyć MN - niektóre moedel Velbona mają chyba dwa gwinty - jeden z nich pasuje do MN. Maksymalna wysokość, to może byc problem, ale zdaje się są też kolejne numerki i może są wyższe.
Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało
Mont, MF ma lepsze plastiki, w GF lubia pekac klamry.
Moj Velbon 630A to srodek katalogu - masz jeszcze serie 7 i 8 ktore sa wyzsze, ciezsze, biora wiecej na klateGlowice mocuje sie na dwa standardowe gwinty [1/4" i 3/8"], a nie ma chyba producenta, ktory by wyszedl poza ten standard - tu nie ma zadnego problemu.
Co do glowic MF - 486 i 488 to najnizsza polka, moze z wyzszych polek sa fajniejsze, nie wiem i mnie to nie interesuje bo ja juz problem glowicy rozwiazalem![]()
Jak chcesz miec statyw na dluzej i trzymac na nim spore ciezary to seria Sherpa Pro Velbona bedzie odpowiednia [jurgen na CF730 kladzie 600te i nie narzeka]. Do tego Markins M20 i masz swietny sprzet. Nie ma co sie bawic w polsrodki. Ja na pewno nie wroce do MF.
Ostatnio edytowane przez shaolin ; 13-06-2008 o 09:23
Velbon Sherpa PRO CF-730 to już 1400zł (!!) a daje tyle co MN 055XPROB (udźwig 6kg, waga 2,3, wys.190cm).
a trzeba doliczyć zakup głowicy....
Mont, nikt nie mowil, ze bedzie tanio![]()
Jak widziales w moim rewju - mialem 055prob, teraz mam Velbona - nie wroce do MF. Dlaczego? To chyba jasno wynika z mojego tekstuA Ty sie jeszcze nad GF zastanawiasz... Zamiast ogladac statywy w necie to idz do sklepu, wez do reki 055xprob, potem Velbona 730... Nawet porownaj 630 i 055, zobaczysz o co mi chodzi - cyferki sa dobre dla matematykow
![]()
Co chcesz na tym wieszac? 7kg to sporo...
Jak masz jakies pytania to odpowiem w czwartek bo jestem poza domem i nie bede mial dostepu do netu.
Ostatnio edytowane przez shaolin ; 14-06-2008 o 06:18
Za 1400 to można mieć wszystkomający Gitzo![]()
Marek
D800 + parę szkiełek.
Skontaktuj się z nami