Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Domyślnie D300 czy kompakt?

D300 i G7, jpgi prosto z puszki, zmniejszone bicubic w PSP. G7 cropnięty do 2x3.

Zadnie dla kolegów: D300 na dole czy na górze?

Domyślnie Odp: D300 czy kompakt?

1: kompakt
    2: kompakt

niemożliwe aby D300 robił takie słabe zdjęcia.... no chyba, że używasz jakiś słoików po musztardzie
    カメラは、いくつかのレンズと、言葉には非常に貴重な ニコン

skoro nie widać róznicy....
    D700+S15-30+S28/1.8+N50/1.4G+N85/1.4D+SB900
    http://jaworski-foto.pl

Cytat Zamieszczone przez crofan Zobacz posta
    skoro nie widać róznicy....
    Hmmm...
    Na dwójce takie megaabberacje że nie uwierzę że to D300.
    Amatorszczyzna powered by D40X kit, N35/1.8G, N70-300VR, SB800 i Slik Pro 330 DX

Moze porownamy 100% ?
    Po trawie widac ze cos bylo wyostrzane...

1. nikon
    2. canon
    szkoda, że to już nie to samo forum...

no nie... wiadomo że na 100% za szybko by wyszło... zmniejszyłem do 1024, bo jak coś jest na forum prezentowane to raczej jest takie lub mniejszego rozmiaru.

N18-200@24mm f/8 - miała być szeroka głębia.

Zbanowany
    Miasto
    Paradise :)

a moim zdaniem odwrotnie ale w sumie nie pstrykałem D300 to mogę się grubo mylić

Odpowiedź Eriego sugeruje, że odpowiadając brał pod uwage balans bieli. Czyżbym niechcący dał przykład na nikonowe ciepło i canonowy chłód
    W sumie nawet się zastanawiaem czy nie zrównać balansów, ale miało być prosto z puszki.

No ale do rzeczy - fotki powstały przy okazji mojego małgo testu.

Po kilku miesiącach poznawania i radości fotografowania lustrzanką, zauważyłem że moje zdjęcia są w pewien sposób podobne do siebie niezależnie od tego gdzie je robiłem.
    Fascynacja portretem na 85mm i rozmytym tłem spowodowała, że zdjęcia członków rodziny wyglądały podobno niezależnie od tego czy zrobiłem je nad pobliskim jeziorem, nad njeziorem
    nieco dalszym, pod Wawelem w Krakowie czy też w górach. Zawsze to była postać i 'rozmaz' w tle. W sumie fajna sprawa, bo można sobie zdjęcia z wakacji zrobić w domu i darować
    sobie taszczenie aparatu po obcych krajach

No i tak mnie tkneło, że dziś porobię 'szerzej' i spróbuję bardziej przymykać przysłonę - żeby dostać takie bardziej wakacyjne zdjęcie typu "KTOŚ na tle CZEGOŚ". Przy okazji niektóre ujęcia
    zrobiłem sobie moim starym aparatem - ot miało wyjść, że biedak nie miał szans Tymczasem okazało się że bywało różnie - na niektórych zdjeciach (jak na tym wyżej) G7 wcale tak nie odstawał,
    a szeroką głębię dawał w standardzie, niestety w trudniejszych sytuacjach radził sobie gorzej:

Miało wyjść, że na pewne okazje można zabierać kompakta, ale jednak wyszło na to, że jak mają 'zdjęcia wyjść' to trzeba 'nosić ciężary'

pozdrawiam i dziekuję za udział w zabawie.

zgadłem czy nie? jeśli tak to powiem czym sie kierowałem, ale nie jest to "nikonowe ciepło i canonowy chłód"
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów