D300 i G7, jpgi prosto z puszki, zmniejszone bicubic w PSP. G7 cropnięty do 2x3.
Zadnie dla kolegów: D300 na dole czy na górze?![]()
Szukaj
D300 i G7, jpgi prosto z puszki, zmniejszone bicubic w PSP. G7 cropnięty do 2x3.
Zadnie dla kolegów: D300 na dole czy na górze?![]()
1: kompakt
2: kompakt
niemożliwe aby D300 robił takie słabe zdjęcia.... no chyba, że używasz jakiś słoików po musztardzie![]()
カメラは、いくつかのレンズと、言葉には非常に貴重な ニコン
skoro nie widać róznicy....![]()
D700+S15-30+S28/1.8+N50/1.4G+N85/1.4D+SB900
http://jaworski-foto.pl
Moze porownamy 100% ?
Po trawie widac ze cos bylo wyostrzane...
1. nikon
2. canon
szkoda, że to już nie to samo forum...
no nie... wiadomo że na 100% za szybko by wyszło... zmniejszyłem do 1024, bo jak coś jest na forum prezentowane to raczej jest takie lub mniejszego rozmiaru.
N18-200@24mm f/8 - miała być szeroka głębia.
a moim zdaniem odwrotnie ale w sumie nie pstrykałem D300 to mogę się grubo mylić![]()
Odpowiedź Eriego sugeruje, że odpowiadając brał pod uwage balans bieli. Czyżbym niechcący dał przykład na nikonowe ciepło i canonowy chłód
W sumie nawet się zastanawiaem czy nie zrównać balansów, ale miało być prosto z puszki.
No ale do rzeczy - fotki powstały przy okazji mojego małgo testu.
Po kilku miesiącach poznawania i radości fotografowania lustrzanką, zauważyłem że moje zdjęcia są w pewien sposób podobne do siebie niezależnie od tego gdzie je robiłem.
Fascynacja portretem na 85mm i rozmytym tłem spowodowała, że zdjęcia członków rodziny wyglądały podobno niezależnie od tego czy zrobiłem je nad pobliskim jeziorem, nad njeziorem
nieco dalszym, pod Wawelem w Krakowie czy też w górach. Zawsze to była postać i 'rozmaz' w tle. W sumie fajna sprawa, bo można sobie zdjęcia z wakacji zrobić w domu i darować
sobie taszczenie aparatu po obcych krajach
No i tak mnie tkneło, że dziś porobię 'szerzej' i spróbuję bardziej przymykać przysłonę - żeby dostać takie bardziej wakacyjne zdjęcie typu "KTOŚ na tle CZEGOŚ". Przy okazji niektóre ujęcia
zrobiłem sobie moim starym aparatem - ot miało wyjść, że biedak nie miał szansTymczasem okazało się że bywało różnie - na niektórych zdjeciach (jak na tym wyżej) G7 wcale tak nie odstawał,
a szeroką głębię dawał w standardzie, niestety w trudniejszych sytuacjach radził sobie gorzej:
Miało wyjść, że na pewne okazje można zabierać kompakta, ale jednak wyszło na to, że jak mają 'zdjęcia wyjść' to trzeba 'nosić ciężary'
pozdrawiam i dziekuję za udział w zabawie.
zgadłem czy nie? jeśli tak to powiem czym sie kierowałem, ale nie jest to "nikonowe ciepło i canonowy chłód"
szkoda, że to już nie to samo forum...
Skontaktuj się z nami