Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Domyślnie Mój pierwszy...

... widoczek.
    Po raz pierwszy postaniwiłem stworzyć coś bez udziału żywych modeli.
    A jak wyszło? Sami oceńcie.

Szary, cichy człowiek.

Domyślnie Odp: Mój pierwszy...

Cytat Zamieszczone przez andrzej_laskowski Zobacz posta
    A jak wyszło?
    nie ostro

taka nieostrość nie ma znaczenia , znając autra z jego wystawianych prac sądzę ze jest zamierzona , ja nie odbieram tego aspektu jako nieostrość

mnie sie podoba ten widoczek , mamy słoneczko w kadrze i ładną kolorystykę , łodż jest osmolona od uzywanego przez rybaków silnika - jedyny malutki minusik to to ze nie zmiesciłeś się w kadzrze z tyczką ( tak to przynajmniej wygląda - mogłeś te 3-4mm występlować aby zostawić choć minimalny odstęp od krawędzi fotki )

ja jestem na tak - pozdrawiam

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    taka nieostrość nie ma znaczenia
    kazda nie ostrosc ma znaczenie, w tym zdjeciu akurat mysle ze ona nie byla zamierzona.
    ja bede przeciwny opini Harb-a poniewaz nie podoba mi sie wogole kadr, jest on za ciasny ! nie zmiesciles sie z ta tyczka w kadrze ale wogole lodka wyglada jakby byla upchana butem w to zdjecie. pozatym nie podoba mi sie usytuowanie lodki w tak centralnym miejscu.

a mnie nie przekonuje kadrowanie - mam wrażenie, że zbyt dużo chciano w tym obrazku umieścić - łódka niemal wychodzi z kadru i dominuje to foto, słonko prawie w mocnym punkcie jakby rywalizowało o ..uwagę widza... na dokładkę po lewej też coś na horyzoncie weszło w kadr.

Tyczka i niedostatek ostrości wspomniano powyżej.

Ale i tak zazdroszczę takich widoków na codzień!
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

Dzięki za krytykę którą z pokorą przyjmuję.
    Jak każdy początkujący uczę się na błędach.
    Szary, cichy człowiek.

Zbanowany
    Miasto
    Lublin | Chodel

za ciasno w kadrze jak dla mnie i jeszcze lodka scieta...

Dla mnie też za ciasno zbyt centralnie i za jasno
    Poza tym ok

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Odnosząc się do ostrości, to przyznam, iż pomimo tego, iż jej maniakiem nie jestem, to na owym zdjęciu jej brak może nie sprzyjać. Poza tym, znając Twoje wcześniejsze prace (Wiem- debiut, ale nie może on być w tej sytuacji usprawiedliwieniem ), kadr mógłby być bardzie zdecydowany, a tak, to mam wrażenie, że coś chciałeś ukryć w związku z czym mało zdecydowanie wykadrowałeś umieszczając obiekt w centrum kadru. Chciałbym zobaczyć szeroooki kadr, tak by "piki" nie były ucięte, z zastosowaniem dłuższego czasu. Jedno przyznam- kolorystyka in plus...

Tyle od amatora dla "amatora"...

T_P_
    analogi, szkiełka, filterki, statyw, a na nim ostatnio, od czasu do czasu, stawiam także lusterko cyfrowe...

Poza ostrością kadr przyjemny. Mnie razi trochę lewa strona zdjęcia - jakoś mi nie pasuje kolorystycznie do pozostałych części obrazu. A łódeczka bardzo ładna.

Uprawnienia umieszczania postów