Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 41

Domyślnie sprzet do sportu

W!

jesli moderator uzna ze to nieodpowiednia dzial to prosze przeniesc, niestety nie wiedzialem gdzie napisac ten temat.

jako ze pod koniec roku mam 18 lat i troche odlozonych pieniazkow, licze ze w 90% uda mi sie dosc do sumy 15 - 16 tys. obecnie posiadam d50 kit i 70-300 oraz szkielka na m42. chcialbym rozwijac sie w sporcie. pytanie moje brzmi jaki wybralibyscie sprzet do takiej sumy? canon czy nikon? jestes wrecz zakochany w 1d mk3 ale korci mnie tez d300 z jego ergonomia. ceny obiektywow sa lepsze u canona dodatkowo jeszcze cash - back.
    jaki wy byscie kupili sprzet w tej kwocie? biorac pod uwage ze sprzet bylby kupiony w USA. na poczatek mysle o 1d mk3 ( jesli wybiore canona ) + szkielka do 200mm. na dlurzsze lufy przyjdzie czas.a jesli nikon to d300 + no wlasnie co? 14-24, 24-70, 70-200 ?

pozdrawiam i prosze o powazne odpowiedzi.

Domyślnie Odp: sprzet do sportu

Moim wyborem byłoby:
    D300 + 80-200 AF-S + 17-55 lub T17-50 i T12-24
    A resztę przeznaczył na jakieś przyszłe zakupy, może lampy itp. Do tego bym D50 nie sprzedawał, praca z 2 puszkami to rewelacja.
    D300 używałem akurat mało, trochę więcej D3, i AF to poezja. 8kl/s to karabin, szumy całkiem przyzwoite. Za to 40D jakoś mnie nie przekonał, AF się gubił (możliwe, że to wina sigmy 70-200) i szumi na kolorowo. Do tego wygląda mniej trwało.

A jaki to ma być sport?

Motorniczy
    Gość

Będziesz robił wszystkie dyscypliny sportowe?

Ha a jak ja coś napiszę to mnie zaraz wszyscy zjadą...
    ale zaproponuję coś nieco innego.

może zamiast Canona Marka... puszkę bardzo szybką ale o wiele tańszą... a tym samym nieco więcej szkieł

Canon 40D, T17-50/2.8, C24-70/2.8 L, C70-200/2.8 IS L, C 300/4 L
    DwaCzarneEosy|SzkiełkoOkoSwiecidełko

40D ciekawy wybór + 300/4L do pilki noznej da rade, do tego drugie 40D + 70-200 2.8 L i cos szerszego jesli chodzi o piłke nozna

40D + 70-200 2.8 L i jako drugie body 40D + 24-70 2.8 L + cos szerszego to bym brał na hale

Osobiscie robie na D300 + 80-200 AF-S ale do pilki noznej czesto by sie przydalo 300mm
    a na hali 80mm nieraz jest dla mnie za wąsko szczególnie w piłce ręcznej kiedy stoi sie za bramka

To tyle odemnie i w wymienionej kwocie sie zmieścisz
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
    Blog

bede zly, bierz 1d, nie pozalujesz. do tego jakas L'ke i nie bedziesz musial sie martwic o to, ze 90min meczu odbywalo sie w czasie oderwania chmury. nie bedziesz sie musial w ogole martwic o sprzet, a to daje bardzo duze mozliwosci.
    old punks never die
    http://www.lightstalkers.org/krystian_maj
    leica M6, lomo, polaroid100, mamiya, field 5x7, cambo 4x5", schneider, yashica 35electro, D2H

Skoro nie chcesz się martwic o deszcz i resztę może E-3 + ZD50-200SWD+telekonwerter 1.4x
    E-3,ZD14-54,ZD40-150,S30,FL50,FL50R,FL36R + trochę gratów... i oczywiście F65

MicSzu
    sorry, ale jak dla mnie ruchome elementy jak popup flash, czy tym bardziej obrotowe lcd sa pierwszymi rzeczami ktore mozna latwo popsuc, a to juz ogranicza niezawodnosc
    old punks never die
    leica M6, lomo, polaroid100, mamiya, field 5x7, cambo 4x5", schneider, yashica 35electro, D2H

MicSzu - jak dla mnie olympus odpada, wiemz e optyke maja bdb ale korpusy mi nie odpowiadaja.
    a co byscie powiedzieli o takim zestawie 1d mk3, 30d/40d + 16-35/2.8 + 70-200/2.8 + 580EXII ?

co do sportu to glownie sporty motorowe ( rajdy, wyscigi, motocross i inne motory itd.. )

jak dla mnie taki setup i niczego wiecej nie potrzeba. no moze sporadycznie extender EF1.4 II, ale naprawde nic wiecej
    old punks never die

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów