Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    sailor
    Gość

Domyślnie Odp: Swiatło modelujące

Cytat Zamieszczone przez bialy260 Zobacz posta
    myślałem o zamanie oprawki pojedynczej na podwójna, wkręceniu w jedna żarówkę 5600 K a do drugiej 68Ws czy da to jakiś rezulatat?
    da, bedziesz mial swiatlo modelujace, tyle tylko ze nie zgasnie przy blysku wiec mozesz miec efekt dodatkowy w postaci wplywu swiatla pilota na blysk. ale rozwiazanie ze wszech miar sluszne i rozsadne

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Piotrków Trybunalski

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    da, bedziesz mial swiatlo modelujace, tyle tylko ze nie zgasnie przy blysku wiec mozesz miec efekt dodatkowy w postaci wplywu swiatla pilota na blysk. ale rozwiazanie ze wszech miar sluszne i rozsadne

Jeżeli to jedyny problem to w zupełności można go rozwiązać, oprawka jest podwójna i posiada dwa oddzielne wyłączniki czyli po ustawieniu parasolek ze światłem modelującym wyłaczam żarówe i pstrykam

W zależności od rozstawu oprawek dostaniesz w zależności od odległości przekłamanie.

Cytat Zamieszczone przez Xathloc Zobacz posta
    W zależności od rozstawu oprawek dostaniesz w zależności od odległości przekłamanie.
    Do zadan ćwiczebno-hobbystycznych w zupełności wystarczy

Oszczędny w słowach Awatar nim
    Miasto
    Okolice stolicy

Jak włożysz dostatecznie słabą żarówkę myślę, że nie będziesz musiał jej nawet gasić. Nawet nie będzie musiała być 5600. W normalnych lampach studyjnych też bywają zwykłe żarówki jako modelujące i gwarantuję, że świecą w czasie błysku, bo żarnik nie ostygnie w ciągu milisekund. Oby tylko wystarczyło światła do modelowania .
    NIM zrobisz zdjęcie znajdź w NIM temat
    # kilka słoików # puszka # latarka na 4xR20 #

Domyślnie

Za około 70 polskich złotych moza zanabyć zestaw trzech gniazdel przejściówek plus pilot. Zdalne wyłaczenie swiatła. Czyli ustawiasz sobie wszystko, naciskasz dwa guziczki na pilocie gasząc dwa swiatła modelujące i robisz zdjęcie.
    pozdrowienia
    drHardware. Moje zdjęcia zdradzają raczej dokumentalny charakter niźli artystyczny...

Uprawnienia umieszczania postów