Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: balans bieli

Domyślnie balans bieli

W Kłodzku stoi sobie taki oto piękny budynek, fotografując go wykonałem bracketing balansu bieli i oba zdjęcia złozyłem w jedno, aby pokazać jaki ma to wpływ na odbiór zdjęcia.
    ten prosty test doskonale pokazuje, jak możemy w łatwy sposób podreperować nieudane zdjęcie lub je zupełnie popsuć.

nokia e50
    "Nie można w życiu zakosztować wszelkiego dobra. Treba wybrać rzecz upragnioną, którą łatwiej przyjdzie zapumnieć."

Domyślnie Odp: balans bieli

Ale to bardziej do działu foto-technika, moim zdaniem.
    Kazimierz Król
    Oznaczenia obiektywów

chyba trochę zbyt poważnie to opisałem. to jest taki żart - ten budynek jest w połowie odremontowany a w połowie nie. zrobiłem jedno kiepskie zdjęcie komórką i wrzuciłem na serwer nieco zmniejszając dlatego jest w tej kategorii
    "Nie można w życiu zakosztować wszelkiego dobra. Treba wybrać rzecz upragnioną, którą łatwiej przyjdzie zapumnieć."

Tezraz zauważyłem en budynek fajna fotka nawet wyszła tylko jakość kipska ale komura rozumiem

Acha, no to ja się dałem nabrać
    Kazimierz Król
    Oznaczenia obiektywów

Wlasnie mnie tak zastanawialo jak balns bieli moze wplynac na takie potworne abberacje:P
    Nikon D80 + Tamron 17-50, Nikkor 50 f1,8 + Tamron 90, SB800, tekturowe klamoty

Uprawnienia umieszczania postów