Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Co ja kupilem?

Domyślnie

Cark zeiss może mieć mocowanie bagnetowe do exakty..
    -------------------------
    S5 Pro / D50 / T 12-24 / N 28-105 / 28/2.5 / 135/2.8 / SB-600 / Duperele

jacwoj7
    Gość

Domyślnie

cześć jestem też po raz pierwszy.a co do twoich pytań to faktycznie obiektyw 35-70/1,4 nie istnieje no chyba ,że jest to obiektyw 35-70/4 po drugie obiektyw carl zeiss jena jest z gwintem m 42 i nie będzie pasował do twojego nikona nawet z przejsćiówką. nie będzie trzymałtzw bazy czyli nie ustawisz na nim nieskończoności.na obiektywie ustawisz ale obraz nie będzie ostry.lampa w sam raz dotego modelu.skoro zdecydowałeś się na prosty model to i lampa nie musi być skomplikowana.ale nie zrażaj się.powodzenia. i pamiętaj,że prosty sprzęt jest bardziej niezawodny. a model nikona który kupiłeś jest bardzo dobry, wytrzymały mechanicznie i niezawodny.

Domyślnie

jacwoj7, będzie ostrzył do nieskończonosci jeśli kupi przejściówkę z soczewką. Co do aparatu to FM jest świetne. Pamiętaj że zawsze możesz sprzedać na Allegro to co Ci nie pasuje do aparatu, lepsze jest to niż kombinowanie na siłę żeby coś pasowało.

Domyślnie

To jest Sonnar MC 135/3.5 swoja droga bardzo fajne i ostre szkło, ale do nikona nie za bardzo, chyba ze do makro. Ten 35-70 to na 99% nikkor z swiatłem 3,5-4,8 lub 3,3-4,5 (były dwie wersje), mimo nienajlepszej jasnosci szkło bardzo fajowe do manuala.
    reszte trudno ocenić na tych Fotach o mocowanu nie wspominajac, jak mają pozakładane dekielki.
    pozdrawiam Krzysiaczek

pebees
    Gość

Domyślnie

Dla mnie zastanawiające jest, co się z Tobą dzieje, jeśli najpierw kupiłeś, a potem pytasz co Ty w ogóle kupiłeś ...

Domyślnie

Dzięki za pomoc. Jesteście wspaniali. Teraz już wszystko jasne
    Prawde powiedziawszy trochę się naciołem z tym zakupem ale przynamniej aparat mam dobry. Za całość zapłaciłem około 600 zł.

Już napisałem do sprzedawcy z zapytaniem dlaczego sprzedawał te obiektywy skoro one nie są od tego aparatu.

Jeszcze raz dzięki

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów