Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie moj pierwszy raz...

Oto moje pierwsze publicznie pokazane zdjecie. Prosze wiec o wyrozumialosc ale przede wszystkim konstruktywne opinie. Pozdrawiam

Pozdrawiam A.

Domyślnie Odp: moj pierwszy raz...

Witam,
    widać zamysł i staranność, chęć poukładania kadru .... akcentu mocnych punktów itd. Moim SKROMNYM zdaniem więcej trgo muru po prawej w kadrze i może nie tak "pionowo". Ładna koorystyka, zwłaszcza nieba .. To dobrze wróży na przyszłość w tej rozrywce z fotografią. Jak jeszcze zainteresujesz się zabawą z głębią ostrośći - świadomie (i nie koniecznie "porawnie/dokumentalnie") stosowaną - zadowolenie z takich fotek tylko wzrośnie. Ogólnie dobrze, następne tak samo lub lepiej .... Powodzenia i wytrwałości. Grzegorz.

Bardzo w porządku.
    Za Grzegorzem-widać ,że myślałeś nad kadrem.

Pzdr
    Andrzej

..może ociupinkę za chłodno i za niebiesko..
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Całkiem niezły początek. Dobra kompozycja.

Moje osobiste odczucie jest takie. Przy takim niebie i jak widać w tle pięknej okolicy olał bym ta wieżyczkę całkowicie, przeszedł kawałek dalej i sfocił ten sielski widoczek, z dolinką po prawej i może jakimś płotkiem lub czerwonym krzaczkiem na pierwszym planie. Ta wieża ogranicza mi przestrzeń i nie pozwala rozkoszować się tym widokiem. Może masz kadry bez niej chętnie zobaczę.
    Rozumiem, że u ciebie głównym tematem zdjęcia była wieża właśnie jeśli tak skadrował bym ją nie co inaczej poprowadził murek po jakiejś krzywej linii i kadrował jeszcze niżej.

pozdrawiam serdecznie
    D 80 + szklarnia, Canon 5D + szkła

zapraszam na stronę grupy fotograficznej: JastalFotoGrupa

Grzegorz, Boreegaard, Jessus - bardzo dziekuje za Wasze opinie. Sa dla mnie wazne bo powoli tracilam nadzieje, ze potrafie zrobic chocby jedno przyzwoite zdjecie. Czasem jest mi tylko zal, ze nie jestem w stanie oddac urody miejca, a Irlandia jest naprawde bardzo "fotogeniczna".

Na weekend jade do Connemary - zupelnie wyjatkowego i zdaniem wielu najpiekniejszego regionu Irlandii - moze uda mi sie uwiecznic klimat prawdziwej Irlandii.

Z tego samego miejsca co zdjecie 1 pozwole sobie jeszcze dorzucic dwie fotki.
    Pozdrawiam serdecznie!

2.
    3.
    Pozdrawiam A.

Jest ok, ale wydaje mi się, że przesadziłaś z nasyceniem - szczególnie na dwóch ostatnich (choć i z pierwszego bym trochę zdjął). Te dwa dodatkowe zdjęcia sprawiają dziwne wrażenie jeśli chodzi o obróbkę. Nie jestem na tyle doświadczony, żeby powiedzieć czego to wina - po części pewnie kolorów, może też wyostrzanie... albo była to jakaś próba HDRa?
    D40 ll N 18-55 ll S 30/1.4 ll N 100/2.8 E ll m42: Pentacon 50/1.8 + Zeiss 35/2.4 ll Hoya UV i polarek 62mm ll Sandisk III 2Gb ll Naneu Pro Military Lima

dla mnie troche za bardzo cukierkowo, chociaz jak ktos wczesniej powiedzial mozna to rozpatrywac jako pewien styl : ) Kadry ciekawe, na #3 tylko troche bym dolozyl dolu/gory, by nie dzielic horyzontem zdjecia na pol. Ogolnie ladnie sie zapowiada, czekamy na wiecej : )
    pozdr.
    Art.
    jakies tam fotki : trzymać ręce na piersiach panienek i patrzeć na chmury typu cumulus w kolorze białym...

Uprawnienia umieszczania postów