Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie Pierwsze zlecenia.

Zajmuje sie fotografia już jakiś czas. Przykładam się w tej chwili do zakupu drugiej puszki i chciałbym zacząć realizować jakieś drobne zlecenia takie jak fotografia ślubna itp. Wiem że konkurencja jest ogromna jednak nie chcę się utrzymywać z tego a jedynie "dorabiać" rozwijając pasję . Jak zdobywać zlecenia? Gdzie najlepiej umieszczać ogłoszenia?

Domyślnie Odp: Pierwsze zlecenia.

Nie zabieraj chleba tym ktorzy TYLKO z tego zyja... Jest na forum sporo watkow w tym temacie, poszperaj.

Cytat Zamieszczone przez admin Zobacz posta
    Nie zabieraj chleba tym ktorzy TYLKO z tego zyja...
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Tu na forum się ogłoś, może akurat trafi się ktoś chętny

zaraz zostaniesz zjedzony przez zwolenników cen minimalnych na foty, więc uważaj co mówisz
    Boxing is like Christmas - it's better to give than to receive

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Cytat Zamieszczone przez The Fly Zobacz posta
    Zajmuje sie fotografia już jakiś czas. Przykładam się w tej chwili do zakupu drugiej puszki i chciałbym zacząć realizować jakieś drobne zlecenia takie jak fotografia ślubna itp. Wiem że konkurencja jest ogromna jednak nie chcę się utrzymywać z tego a jedynie "dorabiać" rozwijając pasję . Jak zdobywać zlecenia? Gdzie najlepiej umieszczać ogłoszenia?
    Czyli przyjemne z pożytecznym, jestem jak najbardziej ZA, tylko z radą i prośbą za razem .
    Nie rozwalaj rynku zaniżonymi cenami. Minimum to 1000zł za reportaż ślubny. Nie podcinajmy sobie gałęzi na której siedzimy - ja też zaczynam . Zrób pierwsze 2-3 śluby za dziękuję potem jakoś pójdzie.
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 27-05-2008 o 15:18

Jak najbardziej rozumiem że istnieje jakaś etyka i nie mogę zaniżać cen tylko dlatego że nie chcę się z tego utrzymywać :>.

Motorniczy
    Gość

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Czyli przyjemne z pożytecznym, jestem jak najbardziej ZA, tylko z radą i prośbą za razem .
    Nie rozwalaj rynku zaniżonymi cenami. Minimum to 1000zł za reportaż ślubny. Nie podcinajmy sobie gałęzi na której siedzimy - ja też zaczynam . Zrób pierwsze 2-3 śluby za dziękuję potem jakoś pójdzie.
    1000 zł ale w jakim mieście ? bo w Wawie np to 2000 kosztuje . Pozdrawiam

już chwile temu zjedliście mnie za ceny moich usług...dokładnie ślubu...bałem się wtedy podnieść cen aby nie stracić klientów. W tym roku podniosłem ceny o 100% czyli 1000zł minium i powiem Wam że roboty może jest i mniej ale za to zarobki większeł, a w takich gorlicach człowiek zajmujący się tym 15 lat bierze 500zł. Aż mi go żal.
    Mateusz Książkiewicz
    Canon & Nikon

Cytat Zamieszczone przez Wielebny Zobacz posta
    W tym roku podniosłem ceny o 100% czyli 1000zł minium ....
    na swojej stronie ceny masz jednak...niższe

Tak naprawdę to chyba nie można ufać żadnym kwotom jakie padają na tym forum a najlepszym weryfikatorem cen jest...wolny rynek.
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów