Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: breakcore party

Domyślnie breakcore party

Ostrzegam będzie dużo, a to tylko fragment całej fotorelacji.
    Dla niewtajemnizonych - breakcore to można powiedzieć elektroniczny odpowiednik black metalu. Jabba Finasky to grupa, na której koncercie byłam. Jest ona dość unikatowa, rzadko w tym gatunku słyszy się żywe instrumenty (o ile to, co ostatecznie wychodziło z głośników można nazwać żywym dźwiękiem ). Zdjęcia pomniejszone już na potrzeby portalu, nie chciało mi się bawić we wrzucanie ich w innej rozdzielczości na serwer. Mam nadzieję, że wystarczy.

Do rzeczy:

1. Zaczęło się dość "spokojnie". dj na rozgrzewkę - parkiet pusty

2. Nieśmiało pojawiają się pierwsi melomani

3. Dj za konsoleta się rozkręca

4. Chociaż część ludzi jeszcze podpiera ściany i czeka na główny punkt wieczoru

5. Chłopaki z Jabba Finasky zaczynają się rozkładać ze sprzętem

6. ...i zaczyna się właściwy koncert

7. Anemiczny gitarzysta (tutaj przynajmniej się poruszył)

8. Na parkiecie już full

9. Perkusista i automacik perkusyjny (nieźle dawał)

10. Mała konkurencja z kamerą

11. Na parkiecie już szał ciał

12. Niektórym widać bardzo się podobało

13. A on tak po prostu stał i grał

Popisówa perkusisty (w tle wizualizacje)
    14.1 14.2 14.3
    15. I trąbka się znalazła

16. Perkusista daje z siebie wszystko a gitarzysta dalej sobie po prostu stoi

17. Czyżby panowie już zmęczeni koncertem?

18. Na koniec spec od efektów.

THE END

W rolach głównych: klub Zero Instytut w Katowicach, Babik (support i organizator), Jabba Finasky, Nikon D80, Nikkor 50 1.4, ma skromna osoba

p.s. jak kto ciekawy muzyki, można zerknąć na tą stronę: http://www.myspace.com/jabbafinasky
    warto włączyć dźwięk
    D80, S18-200 OS, S30 1.4, N50 1.4, S EF-500 DG super

Domyślnie Odp: breakcore party

Zajebiaszczo.
    A z IDM/breakcore miałem do czynienia właściwie tylko w wydaniu Squarepusher/Venetian Snares/Aphex Twin - widzę, że ci też przyjemnie dają

*edit* Chociaż samplowanie "Bittersweet Symphony" jest trochę ryzykowne, wokół tego kawałka było już wystarczająco sporów o prawa autorskie. The Verve nie zarobili na tym singlu absolutnie nic i utracili wszelką kontrolę nad dystrybucją.
    Marek Piotr Praski a.k.a. PaRaGaS
    D80+T17-50/2.8+S30/1.4+N50/1.8+N80-200/2.8+Tair135/2.8+SB-800+Tenba Messenger
    Last.fm | www.marekpraski.pl

No akurat największe wrzaski były właśnie przy tym kawałku , coś w nim musi być. Sama sie darłam jak pogupiała

Czy mogłabym prosić o jakiś fachowy komentarz dotyczący jakości zdjęć?

troche szumow na pojedycznych zdjeciach widac, na jakim iso wykonywalas fotki? no i czy z sigma czy z tym jasnym nikkorem 1.4? wg mnie pojedyczne fotki swietne, najbardziej przypadly mi do gustu 6,12,15 i 17. 12 bezapelacyjnie super, robilas z lampą? bo nie widze na nim wielgachnych szumow.
    ogolnie pozytywne wrazenie, widac ze sie działo
    ND80 + DODATKI.

Cytat Zamieszczone przez cetoslava Zobacz posta
    Dla niewtajemnizonych - breakcore to można powiedzieć elektroniczny odpowiednik black metalu.stronę: [url]
    mój koleś słucha brejkorów, zawsze mnie katuje dzwiękami, kiedyś stwierdziłem ze zarówno black, death jak i grindcore to pestka przy tak połamanych dzwiękach generalnie wydaje mi sie ze metal jest w jakiś sposób bardzij poukładany, w tym szaleństwie jest metoda co prawda słyszałem tylko mały promil w promilu tej muzy ale da sie wyłapać ciekawe rzeczy.
    co do fotek - podoba mi sie przedstawiony klimat, co prawda nie byłem na takiej imprezie ale znam z opowiesci, udany reportaż, chociażsa małe niedociągniecia techniczne, ale w tym przypadku to mało ważne

Bardzo dziękuję za komentarze, już nie miałam odwagi więcej prosić , ale jakby ktoś jeszcze skrobnął co na przyszłość poprawić byłabym wdzięczna.

nataliamilk, całość wykonana Nikkorem. Nie było sensu podpisać Sigmy bo ta jest zdecydowanie za ciemna. Scena była blisko, na parkiecie względny luz więc spokojnie 50 dawała radę. ISO ok. 1000, ogólnie wysokie, bo mało światła było. Zdjęć z lampą tutaj nie pokazywałam (w ogóle to parę jest, tyle że z wbudowaną, zewnętrznej jeszcze się nie dorobiłam). Był tam taki myk, że stroboskop dość ostro dawał, wystarczyło się zsynchronizować . I czyżby koleżanka z "klimatu"? W Bytomiu swego czasu fajne rzeczy się działy.

Powiem tylko... ze komentarze nie potrzebne ... Reportaz broni sie sam, wystarcza tylko zdjecia. Jesli warunki byly takie jak sie domyslam to gratuluje, wybrnelas rewelacyjnie. O lampie zapomnii, nie wypada "walic" swiatlem po ludziach, wierz mi zastane jest fajniejsze (i trudniejsze oczywiscie), oddaje klimat, wystarczy je tylko umiejetnie uchwycic.

Fajne.

pozdrawiam

Dobre zdjęcia, oddają klimat koncertu, przynajmniej tak to odbieram.
    Jacek, pozdrawiam!
    D700+To16-28/2.8+T28-75/2.8+N80-200/2.8DED+N50/1.8+SB800

Uprawnienia umieszczania postów