Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Burzowo

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Burzowo

pięć minut przed nawałnicą

1 b/w

2 i kolorek

Domyślnie Odp: Burzowo

No i pięknie! Ja tam oczywiście za BW chodź delikatnie bym jeszcze przyciemnił górne warstwy atmosfery.

Kurcze patrz - na kolorze wykadrowałeś tą wystającą gałązkę a na BW została i mnie teraz denerwuje hehe ;]
    W kolorze pokusiłbym się też trochę o dodanie jakiegoś delikatnego odcienia (ciemny żółty, granat) w chmurach - co prawda ja wiem, że ich nie desaturowałeś ale rzeczywistość wygląda tak niecodziennie, że większość weźmie ten stan za celowe działanie i niepotrzebne mieszanie w PSie.

Cytat Zamieszczone przez anchel Zobacz posta
    No i pięknie! Ja tam oczywiście za BW chodź delikatnie bym jeszcze przyciemnił górne warstwy atmosfery.

Kurcze patrz - na kolorze wykadrowałeś tą wystającą gałązkę a na BW została i mnie teraz denerwuje hehe ;]
    W kolorze pokusiłbym się też trochę o dodanie jakiegoś delikatnego odcienia (ciemny żółty, granat) w chmurach - co prawda ja wiem, że ich nie desaturowałeś ale rzeczywistość wygląda tak niecodziennie, że większość weźmie ten stan za celowe działanie i niepotrzebne mieszanie w PSie.
    masz racię co do gałązki (przeszkadzała mi ), zapomniałem się zaraz porawię - co do PS-a to kazdy kto mnie zna wie ze robię NX-em - niebko tylko lekko przyciemniłem

pozdro

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    masz racię co do gałązki (przeszkadzała mi ), zapomniałem się zaraz porawię - co do PS-a to kazdy kto mnie zna wie ze robię NX-em - niebko tylko lekko przyciemniłem
    A każdy kto cię nie zna?
    Spoko!
    Tylko prowokuję ;]

ok jedyneczkę porawiłem , dla tych którzy mnie nie znają -(też prowokuję ) pełen exif nigdy nie wycinam

pozdrówko Anchel

bardzo mi sie podoba B&W

i pytanie od laika co to jest NX?
    D 80 + szklarnia, Canon 5D + szkła

zapraszam na stronę grupy fotograficznej: JastalFotoGrupa

Trudno powiedzieć które podoba mi sie bardziej. Dobry kadr - ciekawe niebo. Obydwie wersje mają swój urok.
    Szala przechyla się jednak chyba ku kolorowi.

Zdecydowanie kolor bardziej mi podchodzi.
    Nikon i parę szkiełek

i mnie kolor bardziej podchodzi, choć dodałbym trochę dramatu na niebie ale nie pytajcie jak, bo nie wiem
    D300 | T 17-50 | SB-600 | N 300/4 AF-S | N 35/1.8G AF-S| N 85/1.8G AF-S | N 70-210/4 AF
    Waldemar Woźniak www.waldemarwozniak.pl
    l
    http://wld-art.pl

No ja za wersja B&W mam slabosc do dramatycznego niebosklonu ... i tu ta "autostrada do nieba" dopelnia temat na +
    Pozdrawiam: Camrak
    Down Under - the place to be!

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów