Szukaj
kierunek w jakim poszła obróbka jest w/g mnie nie do przyjęcia - ta sepia i biała winieta kojarzy mi się z foto cmentarnym ...
jak dla mnie to wygląda strasznie ...
foto wydaje mi się także nieostre , co do kadru to przeszkadza także ta prawa ręka tej starszej pani
+ chyba ostry flesz (stąd rezygnacja z koloru ?)
d80 + portretówka.
Dzięki za opinię , ale w każdym szczególe w/g mnie ma wyglądać to zdjęcie właśnie tak - ma być rozmycie i biała winieta , co do kadru dzięki za poradę , bez tej dłoni ujęcie było by znacznie lepsze.
D-300 , N18-70 ,N50 f1.4 , SB-800
Komentarze jak najbardziej potrzebne , ciągle się uczę ,a tak poważnie na ten temat musiałbym odpowiedzieć Tobie na PW.
Moge się założyć, że zajrzysz tutaj za kilka miesięcy i będziesz sobie pluł w brode, że tak napisałeśNie będzie Ci pasował ani kadr, ani rozmycie, ani biała winieta
Zdjęcia są słabe.
Napisze może o drugiej fotografii: nie kadruje się w ten sposób portretów - ucięta rączka, a przede wszystkim mała modelka spogląda w niewłaściwą strone, pamiętaj by fotografowana osoba zawsze miała wzrok skierowana w tę strone zdjęcia gdzie jest więcej miejsca, nie może spoglądać poza kadr. Do tego drzewo wystające z główki dziewczynki no i wielki przepał na opasce.
Pozdrawiam wszystkich - Piotr Kobylski
Dziękuję , za komentarze , bardzo pomocne , wiele jeszcze przede mną .![]()
Skontaktuj się z nami