Szybko ale to centrino 2 GHz i 2 giga ramu i dysk 7200 rpmZamieszczone przez Tom_H
Szukaj
Szybko ale to centrino 2 GHz i 2 giga ramu i dysk 7200 rpmZamieszczone przez Tom_H
pozdrawiam Sebastian
Sprawdziłem i na wersji 7.0 i 8.0 Acdsee (nie Pro) NEFy z D70s nie otwierają sięDokładnie tak, ACDSEE obsługuje NEY-y wcześniejszych modeli bez potrzeby instalacji dodatkowych plugin-ów. Niestety z D200 nie radzi sobie. Na forum ACDSee
wielu useró pisze o kupnie wersji Pro z myślą że ona poradzi sobie z D200 a tu "guzik z tego".![]()
D300, MB-D10, SB-800, Nikkor AF-S DX 17-55 2.8; AF-S DX VR 18-200mm f/3,5-5,6G IF-ED, CF Extreme 8 + 2
Wersja 8.1 ACDSee Pro radzi sobie z NEFami z D200
pozdrawiam Sebastian
mi dziad wyswietla tylko zaszyte JPG'i - podpowiesz jak go zmusić do wyświetlania NEFów ??Zamieszczone przez jjjkkk
Może to kwestia wersji jaką posiadasz....ja mam 2.29
Pozdrawiam,
Janusz
http://forums.acdsystems.com/index.php?showtopic=926
Znalazłem cos takiego na foruym ACDSee, niestety nie posiadam tej wersji więc trudno mi to sprawdzić jak to działa.
Swoją drogą czy oficjalnie mogę zrobić upgrade z 7.0 na 8.1![]()
Jeśli tak to gdzie i za ile ??
Poza tym czy ktoś wie c z tym zielonym kolorem w Picassa![]()
Pozdrawiam serdecznie....
Tomasz
Tom_H ale się uparłeś na tą Picassę...
Jak Ci się nie sprawdza to ją po prostu olej i skorzystaj z sugestii innych, o które z resztą sam w poście prosiłeś. Po co sobie utrudniać życie?
Poza tym te programy które wymieniłem są darmowe i można je z sieci ściągnąć.
Pozdrawiam,
Janusz
masz rację, podoba mi się prosty interfejs w tym programie i tyle.
Napisz co Ty używasz do przeglądania zdjęć..... chętnie skorzytstam z Twoich porad
Tomasz
Jako przeglądarki Fast Stone Image Viewer (wyswietla RAWy, pokazuje podstawowe dane exif, ma opsję szybkiej lupki zdefiniowanego obszaru, umozliwia prostą edycję fotek), do wsadowej zmiany nazwy i "wycinania" danych exif Przeglądarki IrfanView, do wywoływania RAWów C1Pro(drogi) ale rownie dobrze można to robić darmowym RawShooter essentials 2006, zaś dopieszczanie fotek przypada w udziale kultowemu Photoshopowi.
I to by było na tyle.
A co Ty wybierzesz zlależeć bedzie wyłącznie od Ciebie i Twoich upodobań.
Pozdrawiam,
Janusz
Dziękuję za pełne info. Sprawdzę, które z podanych przez Ciebie softów mi się spodoba i mam nadzieję, że Picassa nie będzie ci się śniła w nocy![]()
Pozdrawiam serdecznie i samych udanych ujęć - zawsze.
__________________________________________________ ____________________
A co inni forumowicze na to ?? Jaki Wy soft używacie ?? Może uda się stworzyć listę najlepszych Waszym zdaniem programów do podglądania Waszych prac
Zapraszam do dyskusji .......................
__________________________________________________ ____________________
Tomasz
Skontaktuj się z nami