Close

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 61

Wątek: Kolor D50

Domyślnie Kolor D50

Wiecie że zabrakło już Nikonów D50 w zestawie z dwoma obiektywami w kolorze czarnym .

otóż MM wymyśliła promocję w cenie ok. 2800 brutto ale tylko kolory srebrne i do tego zanim się już na 100 % zdecydowałem to je wykupili. Zadzwoniłem do Nikona w Warszawie - pani odp. że nie wie czy będą wogóle jeszcze czarne D50 w tych zestawach.

Moje pytanie do Was - czy przejmować się kolorem aparatu czy nie ? Czy ma jakieś znaczenie iż lustrzanka Nikon powina byc czarna ( jeżeli chodzi o posiadanie D50 ) czy wogóle się tym nie przejmować.

P.S. Promocja w MM ma być utrzymana ale dostawa D50 w kolorze srebrnym dopiero po dłuugim weekendzie majowym , na czarne nei ma co liczyć nawet na spec. zamówienie.

Pzdr
    puszki i szkiełka różne takie tam oraz graty do noszenia mam

Gaduła Awatar cypherdid
    Miasto
    bydgoszcz/gdańsk/warszawa

Domyślnie

a co??...srebrny nie pasuje ci do torebki>??? żartuje..przepraszam..ale czy kolor ma znaczenie??...sprzęt ma prawidłowo mierzyć i naświetlać nic więcej..a co do kolorku..to ze srebrnym jest ciężej na wojnie..bo psuje kamuflarz.. ..ale kto by jechał na wojne z d50..kupuj jak jest..
    instagram.com/darkroomnightlife

Domyślnie

A co to za różnica? Czy czarne body zrobi inne zdjęcia niż srebrne? Jeśli Ci się srebrne podoba to kupuj, jeśli nie - to szukaj innych okazji, Nie dajmy się zwariować.
    Jacek

Domyślnie

Koledzy bagatelizują temat, tymczasem sprawa jest poważna. Srebrnego nie kupuj w rzadnym wypadku!!!

- Srebrny kolor, to tak naprawdę kolor szary. A szary - to symbol przeciętności, pospolitości. Można zatem mniemać że korpusy takie są przeciętnie wykonane i pospolite są w nich niedoróby

- Judasz wydał Jezusa za 30-ci... srebrników. Zawsze można na jeden z nich trafić.

- Srebro ma symbol Ag (skrót od: A g...o!!!)

- Mianem "srebrnego globu" określa się księżyc. Zachodzi zatem obawa, że srebrny aparat również ulega zaćmieniu

- Ktoś może pomyśleć, że to Canon

Trawestując znaną sentencję H.Forda - Nikon może mieć każdy kolor jaki chcesz, tak długo jak jest to czarny

Domyślnie

Nie lepiej w necie poszukać, wydaje mi się, że MM ma wysokie ceny na aparaty. A propos sreberka wydaje mi się troszkę obciachowe... to raz, dwa: możesz mieć później problemy z odsprzedaniem ( czarny bardziej chodliwy )gdy nabierzesz ochoty na D200 , trzy: ewentualne wzbogacenie zestawu o kolejne obiektywy ( niekoniecznie nikona ) i tutaj pojawi się problem z dopasowaniem koloru, itd, itp...
    Ale widzę jedną, aczkolwiek dużą zaletę koloru a'la tytan... nie widać kurzu znam to z własnego doświadczenia gdy zanabyłem w tejże wersji sprzęt rtv
    pozdrówka

Domyślnie

Srebro jest piękne ale nie niby srebrny aparat z plastiku.

pozdrawiam
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

pebees
    Gość

Domyślnie

Oneil, fotobasia ma czarne w tej chwili., sprawdziłem..

Domyślnie

Zajme druga strone w dyskusji. Zwykle ludzie ktorzy robia zdjecia .. posiadaj pewien stopien wrazliwosci. (choc nie zawsze ale to inny temat Ten stopien wrazliwosci w duzym stopniu kreuje gust. Wszystkie rzeczy ktorymi sie otaczamy.. dobieramy wg tego wlasnie gustu .. czasem do tego stopnia, ze przedmiot ktory nam sie nie podoba.. moze wplywac na samopoczucie, nastawienie, motywacje. Moze to zabrzmiec zabawnie.. ale gdybym wybral wersje ktora mi sie nei podoba.. za kazdym razem przy wyjmowaniu aparatu pluł bym sobie w brode, ze nie kupilem innej wersji. Nie znaczy to, ze na aparat patrze z zachwytem.. chodzi o pewna harmonie.. zgode z samym soba.. jak juz kupuje sprzet na ktory dlugo pracowalem chce byc z niego w pelni zadowolony.
    Puszki i słoiki...

Domyślnie

Oneil, koledzy oczywiscie zartuja, w zadnym wypadku nie kupuj srebrngo!

Poniewaz:
    1. Srebrny robi zdjecia o wiele gorszej jakosci niz czarny !
    2. Srebrny kupuja glownie homoseksualisci !
    3. Laski leca tylko na kolor czarny !
    4. Czarny lepiej nadaje sie do obrony, srebrny ma gorsza aerodynamike i trudno nim trafic w "dresa"- zwlaszcza z wiekszej odleglosci !
    5. No i ze srebrnym mozesz zejsc tylko 5 metrow pod wode!

Wiec musisz zrobic wszystko aby zdobyc czarny!!!

Wiem, wiem panowie sorry ale nie moglem sie powstrzymac...
    C 5D Mark II / C 40D /C 35mm, C 17-55 IS USM/ C430 EX II/ Lumix GH4 + 35-100

Domyślnie

wiesz kolego skulinski mądre i warte przeczytania rzeczy wypisujecie
    podpisuję się pod tym, obiema...

[ Dodano: Wto 25 Kwi, 2006 ]
    że o świstaku i jego sreberkach już nie wspomnę
    pozdrówka

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów