Szukaj
jakos ch...rcia nie zalapalem o co tu chodzi![]()
Jeśli nachodzi mnie ochota by zrobić coś wielkiego, siadam chwilę w kącie i czekam aż mi przejdzie
Wyszło całkiem fajnie, ale jakby komiksowo.
Nie wiem czemu, ale HDR mi trochę nie pasuje przez to, że daje bardzo nienaturalne kolory i pozbawia zdjęcia naturalnego kontrastu.
Tak generalnie wygladaja fotki w HDR - High Dynamic Range.
Na tym polega zalożenie tego procesu aby podbić tonację.
Osobiście ostatnio się rozkoszuje tą techniką. Zdjęcie jest z reguly zrobione z 3 do 8 zdjęć o różnej ekspozycji
Do zrobienia w Photoshop CS2 lub w Photomatix.
Leon
W zwiazku z brakiem "dobrej woli" administracji (czytaj Piotr Milecki i moderatorzy) do rozwiazywania problemow, kategorycznie mowie NIE takiemu cwaniactwu!!!
Chcesz sie poczuc, jak w Polsce? Porozmawiaj z Sailorem. Polecam! Swietna kuracja wstrzasowa!
W takim razie chetnie zobacze jak wygladają "poprawne" zdjęcia HDR.
Leon
W zwiazku z brakiem "dobrej woli" administracji (czytaj Piotr Milecki i moderatorzy) do rozwiazywania problemow, kategorycznie mowie NIE takiemu cwaniactwu!!!
Chcesz sie poczuc, jak w Polsce? Porozmawiaj z Sailorem. Polecam! Swietna kuracja wstrzasowa!
Moze zajrzyj tutaj i powiedz mi ktore fotki nie są HDR ;P
Flickr - grupa HDR
Wiekszość którzy tam wrzuca zdjecia pracuje na tych samych programach.
Leon
Widze jak wygladaja zdjecia. Dwa ostatnie byly najbardziej rzezbione, glownie jasnosc i saturacja i natezenie(?).
Zgoda, napatrzylem sie na kolorowe wytwory i lyknalem, ze to hdr. Nie mialem nigdy wczesniej porownania a i nie wysylilem sie, zeby na googlu poszukac.
Flickr to generalnie fotograficzne szambo![]()
Chociaz czasem mozna trafic na prawdziwe perelki.
Poczytalem, zrozumialem i wracam do podstaw![]()
Leon
Skontaktuj się z nami