Nie przesadzajcie koledzy z tym super aparatem bo takowych nie ma. owszem zdjatka sie robi przyjemnie ale pare mankamentow mozna znalezc np. za duzo jest funkcji zgola niepotrzebnych. pozdrawiam - przypadkowy forumkiewicz
Szukaj
Nie przesadzajcie koledzy z tym super aparatem bo takowych nie ma. owszem zdjatka sie robi przyjemnie ale pare mankamentow mozna znalezc np. za duzo jest funkcji zgola niepotrzebnych. pozdrawiam - przypadkowy forumkiewicz
bobo spójrz ty lepiej na datę ostatniego postu, dwa lata temu większość ludzi się śliniła na punkcie D70 tak jak dziś ma to miejsce w przypadku D200Swoją drogą ciekaw jestem jakie opinie za kolejne dwa zbierać będzie obecny obiekt westchnień...
pozdrówka
Zamieszczone przez Anonymous
*******y pisza ,za przeproszeniem.
Rece opadaja jak takie rzeczy czytam.
Kwestia naswietlania to rzecz indywidualna
nie tylko dla kazdego fotografujacego ,ale dla kazdej
konkretnej klatki.
Nie wyobrazam sobie sytuacji ustawienia expozycji +0.5
,matrycy ,WB auto ,i tak przestukac 5.000 klatek !!!
Niestety z problemu o ktorym piszesz wynika ze tacy ludzie sa !!!
![]()
![]()
![]()
http://pjolo.blogspot.com/ "Albo mieć, albo być"
Kaleid a to owe "myślenie" przecież jest w fotografii najbardziej pociągająca sprawąZamieszczone przez Kaleid
Prawda
Zupełnie się z Tobą zgadzam. Jak już chce się kupić lustrzankę cyfrową to po to aby mieć możliwość jej "twórczego" wykorzystania (ale napisałem
), eksperymentowanie (bez tego nie ma postępu) a w konsekwencji zdobycia doświadczenia w "patrzeniu na światło". I właśnie przecież wszyscy wiemy, ze prześwietlenie/niedoświetlenie czasem oświetlenie bardzo niekonwencjonalne i zrywające z ogólnie przyjętymi zasadami choć nie zawsze to czasem daje ciekawe rezultaty i powoduje, że zdjęcie jest ciekawsze, interesujące i co się dziś rzadko zdarza unikatowe
Ja czuję, że mnie fotografia zaczęła pochłaniać ... bez resztyAle ok dość tych zachwytów ochów i achów
))))
Poprostu bardzo lubie fotografować a cieszę się jak dziecko kiedy coś (co być może dla innych jest praktyką codzienną w fotografii), jakiś efekt odpowiednie światło, ciekawe światło widoczne jest na moich zdjęciach.
Uważam za swoje najlepsze zdjęcie (ale to moje zdanie) - być może jest to też podyktowane moim emocjonalnym podejściem do tamtych chwil - zdjęcie kormoranów nad rzeką Ropotamo w Bułgarii. siedziały obok siebie wykonując niemalże idealnie synchronicznie te same ruchy. Ręce mi się trzęsły jak robiłem zdjęcie. Nie jest ono najlepsze jakościowo, choćby z tej uwagi, że to skan z negatywu dolnych lotów w pobliskim labie (ale negatyw mam)) ). I właśnie te chwile są w fotografii najpiękniejsze
Alem się rozpisał. Dla niekktórych to będzie być może nudne, ale takie są moje refleksje o fotografii. Lubie to ... baaardzo lubięDD
Pozdrawiam
Lustro, trochę szkła oraz oczobłyski
Skontaktuj się z nami