z lenistwa przyznam, że nie wiem, gdzie jest licznik zdjęć; w indeksie instrukcji nie ma a głębiej nie chce mi się szukać;
może ktoś mi podpowie ?
![]()
Szukaj
z lenistwa przyznam, że nie wiem, gdzie jest licznik zdjęć; w indeksie instrukcji nie ma a głębiej nie chce mi się szukać;
może ktoś mi podpowie ?
![]()
Każde zrobione zdjęcie jest numerowane (jeszcze nie sprawdziłem, czy można ustawić na ciągłe i odnawialne). Więc po numerze zdjęcia wiesz jaki masz stan "licznika"![]()
Bez problemu mozna ustawic na tryb odnawialny (kasowanie przy kazdym nowym zapisie karty), oraz tryb ciagly. Byc moze istnieje rowniez opcja serwisowa z odczytem ilosci "razow" uzytej migawki![]()
i w ten sposób zmusiliście mnie wspólnie [Xantos i Piotr] do przeczytania str. 159 instrukcji![]()
Okazuje sie ze czasem zlosliwe RTFM wcale nie jest takie zle![]()
Mam D 70 od kilku tygodni. Jest naprawde super. Nie mialem wiekszych klopotow z opanowaniem, poniewaz "przesiadlem sie" (to takie nieladne sformulowanie) z nikona F80 a wczesniej FM2.
Swietny aparat,szybki, niezawodny w wielu sytuacjach, szczegolnie gdy potrzebna jest szybka reakcja. Mam sporo szkla nikkora i sigmy. Z kazdym D70 sprawuje sie super. Zrobilem juz 500 fotek, glownie makro, portret i krajobraz wykorzystujac rozne ustawienia i kombinacje. Jest super.
Milo widziec kolejnego, zadowolonego uzytkownika![]()
Witam,
Dzieki za dobre slowa Adminie. Troche mi czas nie pozwala na dokladniejsze przesledzenie wszystkich wiesci o D70. Sesja, po na pewno napisze wiecej swoich spostrzezen o tym wspanialym pudelku. Postaram sie o zamieszczenie tez kilku fotek.
Z powazaniem i dobrych lowow fotograficznych zyczy Julian Stach.
A oto moje obiektywy:
1.Nikkor AF 24-85/2,8-4D IF
2.Nikkor AF-S 17-37/2,8D IF-ED
3.NIkkorAF70-300/4-5,6D ED
4.Nikkor AF50/1,4D
5.Nikkor AF 28/1,4D
6.Nikkor AF-S300/4D IF-ED
7.Nikkor AF105/2,8D Micro
8.Sigma 50/2,8Ex Macro
Mam jeszcze kilka manualnych nikkorow.
Znakomity zestaw. Zazdroszcze...![]()
Witam raz jeszcze.
Owe obiektywy manualne odziedziczylem po swoim Tatku. Kilka nikkorow af dostalem od swego wspanialego Kolegi. Niestety juz Go nie ma wsrod nas. Mnie nie stac by bylo na takie szklo z mojej budzetowej pensji. To tyle gwoli wyjasnienia, zeby ktos nie pomyslal, ze szpanuje. Juz z tego wyroslem. Fotki pstrykam od ponad 40 lat.
To nie sprzet decyduje o fotce a ten kto nim robi zdjecia. Do tego trzeba miec dusze. Tak mawial moj nauczyciel, ktory uczyl podstawowych arkanow fotografiiJulian Stach
Skontaktuj się z nami