Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 34

Wątek: D 70 jest super

Anonymous
    Gość

Domyślnie D 70 jest super

Wszystkim, którzy zastanawiają się nad wyborem aparatu, polecam D 70. Pracowałem NC 5000. To zabawka. Nareszcie mam prawdziwą cyfrówkę. Nie wierzcie w żadne tam back fockusing i mory. Nie rozumiem ludzi, którzy kupują aparat i natychmiast szukają w nim gówna...To jest chore. Zdjęcia robi człowiek. A aparat jest tylko narzędziem. D 70 to naprawdę dobre narzędzie.

Domyślnie

Zeby ukrocic wszelkie watpliwosci, mora darza sie na zdjeciach i temu nie da sie zaprzeczyc. Wykonalem tym aparatem juz kilka tysiecy sampli (zdjec zdecydowanie mniej) ( ) i zdarzyla mi sie na kilku, w tym testowanym obiektywem Sigmy (sample w forum obiektywow). Nie przywiazuje do tego problemu wielkiej wagi, poniewaz dla mnie znacznie wazniejsza jest jakosc zdjecia i jego ostrosc niz filtry zmiekczajace i inne bajery wbudowane w czesc konstrukcji. Z jakosci jestem zadowolony, choc znam juz kilku zawiedzionych uzytkownikow

Domyślnie

He he zawiedzeni uzytkownicy. Rozmawiałem z kilkoma osobami ktore pstrykaja zdjęcia i główne wady mojego aparatu to w kolejności od najcześciej pojawiających się:

1. Nie kręci filmików
    2. Jest duży
    3. Jest ciężki
    4. Jest czarny
    5. No i te wymienne obiektywy - jakbym nie mógł mieć jednego

Ja ze swojej strony dodam ze połozyłem go wieczorem na koszuli - cóż, nie byla wyprasowana na rano
    pozdrawiam Sebastian

Kaleid
    Gość

Domyślnie

No to ja dodam jeszcze jedną wade: nie mozna kadrowac na LCD, totez szpanowanie srebrna cyfrowką w pozycji "na zombie" niestety odpada...

A co do zawiedzionych uzytkownikow..wiele osob mysli ze drogi aparat zwolni ich od myslenia. Kupuja za ciezkie pieniadze nowy olsniewajacy aparat i oczekuja rownie olsniewajacych zdjec. Ogladaja pierwsze...sa zawiedzenie. Ida na jakas grupe dyskusyjna, wylewaja swoje gorzkie zale...i przezywaja szok bo tam ktos od nich zaczyna wymagac wiedzy i umiejetnosci fotograficznych. No jakto? przeciez mam taki swietny aparat..czemu moje zjecia sa takie slabe? Ostatnio na dpreview wpadl mi oczy post pod tytule mniej wiecej takim: "Why i sold my D70". Jako powod gosc podaje (uwaga zlapcie sie czegos) niemozliwosc ustawienia czasu synchro dluzszego niz 1/60.....hehehe...rece i gacie opadaja Poza tym jest jeszcze jedna grupa uzytkownikow...sa to typowi onanizatorzy sprzetowi. Wprawdzie w kazdym z nas siedzi juz chyba odrobina takiego onanisty (heh..tacy juz my faceci jestemy) ale niektorzy ludzie potrafią wyprzedac sie z calego systemu, czesto wartego kilka dziesiat tysiecy dolarow po to bo inna firma wypuscila nowe body Szkoda ze ich zdjecia to przewaznie glownie "moj kotek w ogrodku". Niestety ogladam setki takich zdjec zrobionych D2H, D1X, 1D, 1DII a nawet 1Ds kosztujacym 8 tys dolcow...

Anonymous
    Gość

Domyślnie jw

malkontentom podpowiadam:
    i nie wiąże krawatów

pzdr

Bogdan

Domyślnie

Krawaty przezyje - nie nosze zcesto ale ze koszulek nie prasuje i koszul to w tej cenie skandal
    pozdrawiam Sebastian

Domyślnie

Ale chyba ma wbudowany odtwarzacz mp3, golarke i telefon komorkowy, bo jak nie to nie kupuje
    ___pzdr_CyfraL____/

D300s, D70, F50 (ciemnia wciąż żywa) ▓ trochę szkła i światła

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Krawaty przezyje
    Te piekne bialo-czerwone Samoobrony ?

Domyślnie

no dobra - wstyd mi Tych biało-czerwonych krawatów nie ścierpię
    pozdrawiam Sebastian

Domyślnie

Witam,
    Przekroczylem wlasnie na liczniku 2000 pstrykniec i w tym czasie udalo mi sie zarejestrowac JEDNO zdjecie z widoczna MORA. Smaczku tej historii dodaje fakt, ze zdjecie wykonala moja zona, ktora wziela aparat do reki po raz drugi lub trzeci ( no dobra, moze troche wiecej razy go trzymala, ale na zasadzie :"Potrzymaj Kochanie na chwilke, musze wyciagnac polarka, tylo uwazaj i nie pusc"). Wniosek moze byc tylko jeden: Nie stawiajcie rowerow obok lodowki, bo wam mleko skwasnieje :P

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów