Szukaj
Też polecam tę książkę - kupiłem ją tydzień temu i otworzyła mi oczy na to jak obrabiać zdjęcia w PS-ie, a poza tym mądrze napisana. A odnośnie zdjęć cz-b, szczególnie gór, to polecam jeszcze przeglądowy album Ansela Adamsa '400 photographs' czy jakoś tak. Ostatnio kupiłem (ok 100 zł w Empiku) i szczęka mi opadła - jednak co papier to nie ekran monitora, zdjęcia Adamsa mnie po prostu powalają. Sorry za OT.
Zdjęcie oczywiście cz-b lepsze
Pozdrawiam serdecznie,
Hael
D70s | S 10-20 | N 35 2.0D | N 50 1.8D | N 85 1.8D |
Pl-Cir MARUMI DHG 77 mm - slim | Grad ND 0.9 soft |
SB-800 | Quantuum |
Mnie bardziej podoba się 2
Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog
Zgadza się, chodzi mi o ta książkę. Jest tam bardzo ciekawe podejście do tematu zdjęć cz-b. I to wcale nie musi się odnosić wyłącznie do krajobrazu. Ja te metody zastosowałem przy obróbce zdjęć z Wenecji.
Natomiast, jeżeli chodzi o sam krajobraz to również jest to książka bardzo ciekawa.
Dziś odebrałem - zobaczymy co w trawie piszczy![]()
Jestem może trochę staroświecki, ale często wolę jednak BW. Szczególnie dobrze zrobione, a to jest dobrze zrobione według mnie.
piekne to BW.. uwielbiam takie malowanie swiatlem.. super...
Art.
jakies tam fotki : trzymać ręce na piersiach panienek i patrzeć na chmury typu cumulus w kolorze białym...
Jak juz wspomnialem zakupilem ksiazke i w zasadzie juz dokanczam jej lekture - wiec pokusze sie o male podsumowanie. Obok Kelby'ego na pewno jest to nastepna pozycja, ktora warto miec w swojej biblioteczce. Szczegolnie polecam poczatkujacym w obrobce. Dla osob b zaawansowanych byc moze na poczatku wyda sie, ze sie tak wyraze, iz Autor "Ameryki nie odkryl". Jednak po glebszej lekturze mysle, ze kazdy znajdzie cos dla siebie. Ja poznalem pewne metody obrobki, ktore znalem co prawda wczesniej ale przeprowadzalem je troche innymi metodami, kilka przydatnych trikow i skrotow klawiaturowych takze sie przyda. Napisana przejrzyscie, latwo i przyjemnie sie czyta. Bardzo ciekawy rodzial o BW, jesli chodzi o HDR -to tak po lebkach troche mz - w sumie oparte tylko o PS. Calosciowo na 4+ dla mnie. Jedyny mankament mz to troche za male fotografie - gdzie nie do konca widac dobrze zmiany po obrobce jakie wykonywal Autor. Calosciowo polecam z czystym sumieniem![]()
Celme czy pisząc "..Obok Kelby'ego na pewno jest to następna pozycja.." masz na myśli książkę: Sekrety mistrza fotografii cyfrowej. 195 ujęć Scotta Kelby'ego? czy może jakąś inną bo napisał on ich przynajmniej kilka.
obecnie przymierzam się do zakupu jakiejś książki na wakacyjny wyjazd do Grecji. Którą Kelby'ego polecasz? Może skrobniesz krótką recenzję?
pozdrawiam
Skontaktuj się z nami