Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 38

Domyślnie Odp: Poranek w Tatrach

Cytat Zamieszczone przez tomcat Zobacz posta
    W kolorze bardziej mi się podoba, dobre kolory Powiedz Calme jakim szkłem i na jakiej ogniskowej było robione to zdjęcie.
    Nikkor 70-300 VR /70mm / F8

Cytat Zamieszczone przez Calme Zobacz posta
    Dzięki za link - szkoda, że nie jest na razie dostępna w Helionie
    ps. znalazlem jednak w innej ksiegarni - juz jedzie do mnie
    Też polecam tę książkę - kupiłem ją tydzień temu i otworzyła mi oczy na to jak obrabiać zdjęcia w PS-ie, a poza tym mądrze napisana. A odnośnie zdjęć cz-b, szczególnie gór, to polecam jeszcze przeglądowy album Ansela Adamsa '400 photographs' czy jakoś tak. Ostatnio kupiłem (ok 100 zł w Empiku) i szczęka mi opadła - jednak co papier to nie ekran monitora, zdjęcia Adamsa mnie po prostu powalają. Sorry za OT.

Zdjęcie oczywiście cz-b lepsze

Pozdrawiam serdecznie,
    Hael
    D70s | S 10-20 | N 35 2.0D | N 50 1.8D | N 85 1.8D |
    Pl-Cir MARUMI DHG 77 mm - slim | Grad ND 0.9 soft |
    SB-800 | Quantuum |

Cytat Zamieszczone przez wi_ni Zobacz posta
    Skoro wciągnęły Cię zdjęcia bez-koloru to polecam szczególnie tą książkę tutaj - naprawdę warto.
    Czy chodzi ci o książkę: Fotografia cyfrowa. Krajobrazy i natura w Photoshopie CS2? Pytam ponieważ z tego co widzę nie skupia się ona na B&W.
    D 80 + szklarnia, Canon 5D + szkła

zapraszam na stronę grupy fotograficznej: JastalFotoGrupa

Mnie bardziej podoba się 2

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Cytat Zamieszczone przez Jessus Zobacz posta
    Czy chodzi ci o książkę: Fotografia cyfrowa. Krajobrazy i natura w Photoshopie CS2? Pytam ponieważ z tego co widzę nie skupia się ona na B&W.

Zgadza się, chodzi mi o ta książkę.
    Jest tam bardzo ciekawe podejście do tematu zdjęć cz-b. I to wcale nie musi się odnosić wyłącznie do krajobrazu. Ja te metody zastosowałem przy obróbce zdjęć z Wenecji.
    Natomiast, jeżeli chodzi o sam krajobraz to również jest to książka bardzo ciekawa.

Dziś odebrałem - zobaczymy co w trawie piszczy

Jestem może trochę staroświecki, ale często wolę jednak BW. Szczególnie dobrze zrobione, a to jest dobrze zrobione według mnie.

piekne to BW.. uwielbiam takie malowanie swiatlem.. super...
    Art.
    jakies tam fotki : trzymać ręce na piersiach panienek i patrzeć na chmury typu cumulus w kolorze białym...

Cytat Zamieszczone przez wi_ni Zobacz posta

Zgadza się, chodzi mi o ta książkę.
    Jest tam bardzo ciekawe podejście do tematu zdjęć cz-b. I to wcale nie musi się odnosić wyłącznie do krajobrazu. Ja te metody zastosowałem przy obróbce zdjęć z Wenecji.
    Natomiast, jeżeli chodzi o sam krajobraz to również jest to książka bardzo ciekawa.
    Jak juz wspomnialem zakupilem ksiazke i w zasadzie juz dokanczam jej lekture - wiec pokusze sie o male podsumowanie. Obok Kelby'ego na pewno jest to nastepna pozycja, ktora warto miec w swojej biblioteczce. Szczegolnie polecam poczatkujacym w obrobce. Dla osob b zaawansowanych byc moze na poczatku wyda sie, ze sie tak wyraze, iz Autor "Ameryki nie odkryl". Jednak po glebszej lekturze mysle, ze kazdy znajdzie cos dla siebie. Ja poznalem pewne metody obrobki, ktore znalem co prawda wczesniej ale przeprowadzalem je troche innymi metodami, kilka przydatnych trikow i skrotow klawiaturowych takze sie przyda. Napisana przejrzyscie, latwo i przyjemnie sie czyta. Bardzo ciekawy rodzial o BW, jesli chodzi o HDR -to tak po lebkach troche mz - w sumie oparte tylko o PS. Calosciowo na 4+ dla mnie. Jedyny mankament mz to troche za male fotografie - gdzie nie do konca widac dobrze zmiany po obrobce jakie wykonywal Autor. Calosciowo polecam z czystym sumieniem

Domyślnie

Celme czy pisząc "..Obok Kelby'ego na pewno jest to następna pozycja.." masz na myśli książkę: Sekrety mistrza fotografii cyfrowej. 195 ujęć Scotta Kelby'ego? czy może jakąś inną bo napisał on ich przynajmniej kilka.

obecnie przymierzam się do zakupu jakiejś książki na wakacyjny wyjazd do Grecji. Którą Kelby'ego polecasz? Może skrobniesz krótką recenzję?

pozdrawiam
    D 80 + szklarnia, Canon 5D + szkła

zapraszam na stronę grupy fotograficznej: JastalFotoGrupa

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów