Szukaj
Krajobrazy preferuje w kolorach, dlatego obstaje za wersja nr 1.
The pięćdziesiąt
Chciałbym mieć kilka szkieł ostrych niczym kieł.
Obie ciakawe. Czarno-biała nieco groźniejsza.
Sony A5100 | SEL16 2.8 | Kiedyś: Nikon FX i stałek kilka który niepotrzebnie sprzedałem
Jak dla mnie 1. Ładne kolory, przy B&W za duży kontrast jak na mój gust, albo to ten tymczasowy monitor (który jest wyjątkowo badziewny)![]()
Powiem Ci, ze ostatnio jak siadlem - w zasadzie mialem mozliwosc testowania przez okolo godzine Eizo z gornej polki - to teraz kazdy mi sie wydaje badziewiastyCo wiecej zobaczylem wiele rzeczy na swoich fotach - czy tez fotach ulubionych osob w necie duzo wiecej rzeczy niz u mnie - w sensie przejsc tonalnych - jakis tam niuansow jesli chodzi o szczegoly w cieniach czy szarosciach - no niestety tylko cena zaporowa tego Eizo jest - wiec tak sobie tylko mile wspominam - no ale sorry za off top
![]()
Ja jednak bw - ale u mnie to juz chyba skrzywienie - po prostu lubie widziec gory jakos tak groznie, z respektem - moze dlatego![]()
A ja sobie właśnie pomyślałem, że skoro to Twoja fotka, to nie widze jej inaczej jak w BW. Poza tym jakoś 2 skupia bardziej moją uwagę. W ciągu ostatniego miesiąca 2 razy byłem w Tatrach i miło jest znowu na nie popatrzeć
Edit: A jakby tak bw delikatnie podciągnąć kontrastem?
Mi osobiście bardziej podoba się 2-ka. Zwłaszcza, ze B&W mz lubi zasniezone góry. Na 1-ce kolor przeszkadza mi trochę w kontemplacji tego widoczku.
ps faktycznie wrócić do normanego monitora to koszmar.
Nikon i parę szkiełek
Skontaktuj się z nami