Nie moge za bardz uruchomić BL na lampie. Tak jak pisałęm jest AA FP i jak klikam na przycisk mode to brak opcji BL. Ktoś wie gdzie to sie uruchamia?
Szukaj
Nie moge za bardz uruchomić BL na lampie. Tak jak pisałęm jest AA FP i jak klikam na przycisk mode to brak opcji BL. Ktoś wie gdzie to sie uruchamia?
NIKON...
A nie masz przypadkiem ustawionego innego pomiaru niż matrycowy kolego, bo tylko na matrycowym sabiny mają błysk wypełniajacy .
Na CW w D200 też. Ale rzeczywiście - pewnie masz punktowy, bo tak to automatycznie się BL włączy przy TTLu.
Dzięki wszystkim, faktycznie na punktowy przełączyłem na korpusie, teraz zrobiłem na matrycowy i wskoczyło BL.
NIKON...
Mam jeszcze jedno pytanko. W ciemnym kościele zwykle aparat ustawiam na M, lampę w menu SEL na AA (nie wiem czy dobrze), dalej lampa na TTL BL FP + 2EV, następnie na body Rear (nie wiem czy to dobry wybór) i koryguję błysk i czas z body. Sporo tych ustawnień i nie wiem czy to sa odpowiednie. Szcegónie chodzi mi o ustawienia w lampie w menu SEL, oraz na body REAR?
NIKON...
Skontaktuj się z nami