Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 55

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Odp: D200 --> Problem

Cytat Zamieszczone przez Zbigniew Zobacz posta
    No ostre będzie, bo zrobisz je z czasem 1/60, który prawdopodobnie masz ustawiony jako najdłuższy możliwy dla zdjęcia z lampą.
    A gdzie w D200 można przestawić ten parametr tak aby aparat pozwalał na dłuższy czas z lampą?

mam jeszccze taki problem, że lampa za słabo błyska. Gy mam na lampie uwtawione AA lub TTL to nawet jak skoryguję na body siłę błysku na max to i tak jet za słabo, ustawiam na +1 i dalej nie ma już skali. Dopiero jak wchodzię w tryb M lampy i dam na 1/1 to uzyskuję max siłę błysku i oczywiście żzdjecie prześwietlone. Czy w trybach AA lub TTL nie da się prześwietlić? chodzi mi o przewietlene zbyt mocnym błyskiem nie zmiejszając wartości przysłony ani nie wydłużając czasu.
    Ostatnio edytowane przez Jacek B. ; 29-05-2008 o 09:45
    NIKON...

już chyba doszłem, na lampie miałem 0 EV. Podniosłem i teraz z pozimu body muszę zmiejszyć siłę błysku bo prześwietla rónueż na AA i TTL. Jeszzcze tylko kwestai tego czasu 1/60.
    NIKON...

Ja wszystko w optymalizacji wytłoczyłem mam Argb i dalej zabawa nefkami

Cytat Zamieszczone przez pio2w Zobacz posta
    Ja wszystko w optymalizacji wytłoczyłem mam Argb i dalej zabawa nefkami

a jakiego programu uzywacie?
    dostalem wraz z d200 plytke z Picture Project (chyba tak to sie nazywa) ale tez mam FotoShopa....choc w tym drugim nie otworze NEFów.
    ten pierwszy jest w miare czy nalezy raczej cos znalezc lepszego?? chodzi mi jedynie o proste funkcje: kadrowanie, ostrosc, jasnosc...moze inne programy robią to lepiej?

kroolik -> Mając dostęp do Adobe Lightroom czy Capture NX, używam na codzień Capture One. Też wcale nie ma w nim fajerwerków - balans bieli, ekspozycja, kontrast, nasycenie, wyostrzanie i odszumianie - więcej w nim nie ma, bo po co. Jak zdjęcie jest ok, to takie wywołanie wystarczy, a potem jak chcesz dopieszczać to masz np. PSa. Przyznam, że nieraz też korzystam z Picasa - gdy zdjęcia chcę na szybko opublikować w sieci.

Jacek B. -> menu, e2

Cytat Zamieszczone przez Zbigniew Zobacz posta

Jacek B. -> menu, e2
    Dzięki
    NIKON...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów