Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie Nie uciekniesz przed rzeczywistością...

Witam Forumowiczow,

Ostatni taki pomysł mi wpadł do głowy co sądzicie???

1.
    2.

pozdrawiam majestic
    D90 N18-135mm N35mm SB-600

Domyślnie Odp: Nie uciekniesz przed rzeczywistością...

Popraw WB i będzie git
    Fajny pomysł...
    opis w fazie przygotowań ...

Takie kiepskie, że nic nie mówicie???

a nie da rady jabłka nie poruszyć? to dopiero bylby efekt ale chyba nie o to chodzi...
    "Nie można w życiu zakosztować wszelkiego dobra. Treba wybrać rzecz upragnioną, którą łatwiej przyjdzie zapumnieć."

Mam z nie poruszonym jednak zamysł był, że ono ucieka przed swoim przeznaczeniem, coś w rodzaju skoku :P

tak myślałem, że w ogole bez poruszenia nie bedzie efektu
    "Nie można w życiu zakosztować wszelkiego dobra. Treba wybrać rzecz upragnioną, którą łatwiej przyjdzie zapumnieć."

Pomysł może i ok, ale calutką strone techniczną zdjęcia położyłeś.
    Pozdrawiam wszystkich - Piotr Kobylski

Co masz na myśli??:>

Rozumiem, że pytanie do mnie jest skierowane i czuje się wywołany do tablicy Sam tego chciałeś

Po pierwsze kadr - za dużo z lewej wolnego, jeżeli idziesz już w taką kompozycje w trójkąt to niech tego wolnego miejsca po bokach będzie po równo. Poza tym krzywo - chyba, że masz krzywe kafelki

Po drugie - światło - no poprostu brzydkie jest, dużo brzydkich cieni, na domiar złego nierównomierne (trzonek noża jest czarną plamą, miąsz jabłka praktycznie wyjarany).

Po trzecie najważniejsze - balans. No tutaj jeśli chodzi o balans to zacytuje bohatera popularnego ostatnio serialu: "No to tragedia jakaś jest normalnie".

Tego typu zdjęcia powinny być nieskazitelne, niemalże sterylne. Ja tutaj sterylności nie widze...
    Pozdrawiam wszystkich - Piotr Kobylski

Jeżeli chodzi o to Twoje krzywo, to jest to na pewno złudzenie przynajmniej jeżeli chodiz o poziom, może faktycznie pion ucieka troche w lewo

Jeżeli chodzi o światło, to niestety nie dysponuje żadną dodatkową SB-xxx światło pochodziło od świetlówki, która była schowana nad jabkami, oraz światło padające z lewej strony od kuchennego pochałaniacza. Wiec chyba na to czym dysponowałem to i tak nieźle.

Jezeli chodzi o balan, to faktycznie pierwsze zdjęcia DRAMAT - zgadzam się. Natomiast nie wiem co jest złego w dwójce? Możesz mi przybliżyć błędy??

dzięki za komentarz

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów