Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 33 z 33

Domyślnie Odp: Karty PRETEC a problemy

ja tylko dodam, że przy minusowych temperaturach zdarzyło mi się, że z preteca zniknęły zdjęcia (piszą, że pracuje do 0 stopniC), z extremeIII nigdy mi się to nie zdarzyło, ale i tak poza mrozem mam słabość do metalowych preteców, które mnie nie zawodzą,
    pozdr
    "Z pasją fotografuj życie, ale nie zapomnij i żyć z pasją" Z. Kamm

to ja ponarzekam na Lexara, mam 2GB i po 2 latach średnio intensywnego używania regularnie jest problem-nie da się odczytać kilku/kilkunastu zdjęć, pliki są zapisane ale są uszkodzone, żadne naprawianie/odzyskiwanie nie działa
    DSLRowanie, taniec towarzyski, siatkówka, wino chilijskie

www.sztukapatrzenia.pl

Dyskusja o kartach CF więc może nie na temat ale wtrącę swoje 3 grosze - kupiłem 2 karty 2GB PQI x150 (Ale uwaga! SD!) i niby zachowywały sie poprawnie - w apr4acie działały jak należy (D80, D50), w Asusie 696 również - problem pojawił się kiedy usiłowałem je zrzucić do databanku - zdjęci aowszem były, ale miały poprzesuwane plany kolorystyczne - jak jakby ktoś rozbił fotkę na 3 plany barwne i je poprostu poprzesuwał względem siebi o 10-50% wymiarów pliku. Robiłem potem eksperymnety bo straciłem tam klkadziesiąt zdjęć i okazało siuę że nie znalazłem u siebie ani u znajomych karty która by się tak zachowywała - wszystkie zrzucały się porawnie na tym databanku z wyjątkiem kart PQI Co ciekawe zrzut z apratu przez USB był prawidłowy a ta sama karta wyjęta z aparatu i włożona do databanku rozwalała zdjęcia. Myślałem że to databank ale robił to tylko i wyłącznie na tych jednych kartach..
    marek.info.pl - nie znam się i nie usiłuję mówić że jest inaczej..
    D300, N50, T17-50, N18-200VR, T70-200, S10-20, SB900, MF055PROB

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów