Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 33
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Jaworzno, Dominikowice

Domyślnie Odp: Karty PRETEC a problemy

pretec czy nie pretec ogólnie to D200 ma problemy z zapisem - kiedyś pojawił się tutaj taki wątek i nie ważne czy to była karta GoodRam czy wypasiony Lexar czy pretec. Generalnie pojawia się problem ze zdjęciami podczas robienia trybu seryjnego. Przyjrzyjcie się czasami czy też tego u Was nie ma ?
    Ogólnie to dobre Nikony
    F6,F5,F100,F80,F50,FM3a
    Hasselblad 503,905
    D6,D800E,D700,D70IR,Z6II

Mam CF preteca x133 używanego co prawda nie w nikonie ale.....żadnych problemów z nią nigdy nie było. Nidy też nie obchodziłem się z nią przesadnie delikatnie. Zaliczyła mojej żonie wpadkę w mokry piasek nad bałtykiem i opalanie na kocu. I nic.
    nic...

Cytat Zamieszczone przez powerfactorx Zobacz posta
    pretec czy nie pretec ogólnie to D200 ma problemy z zapisem - kiedyś pojawił się tutaj taki wątek i nie ważne czy to była karta GoodRam czy wypasiony Lexar czy pretec. Generalnie pojawia się problem ze zdjęciami podczas robienia trybu seryjnego. Przyjrzyjcie się czasami czy też tego u Was nie ma ?
    Może jakaś podpowiedź? U mnie, jak walę kilka klatek, to trochę trwa zapis, w tym czasie raz chciałem wyłączyć aparat - nie dało rady, dopiero jak zobaczyłem, że jeszcze zapisuje, to grzecznie poczekałem (z pół minuty) i spokojnie się wyłączył. Nie wiem czy to problem, ale jak trzaskam czasami ile fabryka dała na RAW+JPEG, to uważam, że ma prawo to potem trochę dłużej zapisać...
    D200 plus graty...

Cytat Zamieszczone przez powerfactorx Zobacz posta

Mam same sandiski exIII i nigdy mi się nie zdarzył jakikolwiek problem z zapisem/odczytem. A seryjnych używam bardzo często, zawsze nefy.

Używam kart pretec i nie miałem nigdy żadnych problemów,zero błędów,szybki zapis,generalnie są super.

Gaduła Awatar cypherdid
    Miasto
    bydgoszcz/gdańsk/warszawa

Cytat Zamieszczone przez fIlek Zobacz posta

Mam same sandiski exIII i nigdy mi się nie zdarzył jakikolwiek problem z zapisem/odczytem. A seryjnych używam bardzo często, zawsze nefy.

no dokładnie..
    problemy pojawiają się jak się używa kart typu PQI bądź innych takich udawanych, lub tych kupionych po taniości na allegro..gdzie potężny procent to podróby..allegro omijać szerokim!
    instagram.com/darkroomnightlife

OK, obiecany test.

Test: 10 klatek w trybie M w Cl. RAW+JPEG Basic. Czas mierzony od oderwania palca od spustu.
    - PQI 120x 4GB - 32 sekundy,
    - Pretec 133x 4GB - 33 sekundy,
    - Extreme III 4GB - 22 sekundy.

Następna to tylko Extreme III...
    D200 plus graty...

Cytat Zamieszczone przez opiekun Zobacz posta
    Test: 10 klatek w trybie M w Cl. RAW+JPEG Basic. Czas mierzony od oderwania palca od spustu.
    - PQI 120x 4GB - 32 sekundy,
    - Pretec 133x 4GB - 33 sekundy,
    - Extreme III 4GB - 22 sekundy.
    ciekawy wynik, Pretec nie jest szybszy od PQI - dziwne,
    czy Extreme III to już ten szybszy (30MB/s), czy starszy (20MB/s)?
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Starszy. Co do PQI i Preteca - to ja sekundą bym się nie przejmował, to może być bład w pomiarach.

Zastanawia mnie dlaczego Sandisk ma aż taką różnicę...
    D200 plus graty...

Cytat Zamieszczone przez opiekun Zobacz posta
    Starszy. Co do PQI i Preteca - to ja sekundą bym się nie przejmował, to może być bład w pomiarach.
    no ale jednak teoretycznie Pretec powinien być szybszy...
    ciekawe jak wypadłby w takim teście najnowszy Extreme III (30GB/s), może ktoś, kto go ma zrobi taki sam test dla niego?
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów