Szukaj
Al Bundy miał jakieś problemy z Pretec'em i D300. Nie wiem dokładnie o co chodziło, chyba jakieś problemy przy zrzucie a nie w samym aparacie. Napisz do niego.
Yashica 124G|D3000|D700|S 12-24|N 24-70|N 50 1.4 AF-S|N 80-200 AF-S|SB-800|
Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
wigi.pl
Ja mogę napisać, na co skarżyli się klienci:
1. Robię zdjęcia, wszystko jest ok, potem chcę je zgrać z karty, a tam nic
2. Jak wyżej, tyle, że zamiast fotek jakieś robaczki
3. Robię zdjęcia, zgrywam, formatuję kartę, aparat pokazuje nadal, że jest pełna. Formatowanie w komputerze nie pomaga.
4. Robię zdjęcia, dam głowę, że się zapisały, a potem nie ma ich na karcie
To tak naprędce![]()
wigi - wlaczam aparat - error na powitanieinny przypadek - wlaczam, robie kilka zdjec -> error, wiekszosc wykonanych wczesniej/w tym momencie zdjec zazwyczaj wsiaka... Po tego typu akcji aparat sie wiesza, jedynym sposobem zeby go wylaczyc jest wyjecie aku. Po wlozeniu aku i odpaleniu - dalej error
Czasem pomaga (a czasem nic) wyjecie/wlozenie karty ponownie, chociaz wtedy wole juz zaaplikowac starego Kingstona 1gb - dla swietego spokoju. Problemy ze strony aparatu raczej moge wykluczyc - zadna inna karta nie serwowala mi takich atrakcji (wspomniany Kingston 1GB ElitePro 50x, UltraIV, ExtremeIII). Ostatecznie stwierdzilem ze za 95zl/8GB chyba nie powinienem oczekiwac cudow, deklarowanej predkosci i ze lepiej bylo kupic SanDisca albo Kingstona...
edit:
formatowanie rowniez jej nie pomaga, ale najbardziej mnie wkurza jej mulowatosc - zrzucenie bufora trwa wieki
fIlek - te karty zapewne nie sa produkcji PQI tylko sa przez nich brandowane. Dzieki temu w zaleznosci od partii ktora przyplywa do PL, moga pochodzic z roznych serii albo nawet fabryk.
Ostatnio edytowane przez j_szczygiel ; 24-05-2008 o 22:25
j_szczygiel, fatalnie to u ciebie wygląda, reklamuj ją - następna powinna być dobra![]()
Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
wigi.pl
Wielkie dzięki za wszystkie odpowiedzi, ale wątek jest o PRETEC-u.
Wiec jesli ktos słyszał o jakichkolwiek problemach z tymi właśnie kartami to proszę o info.
Pozdrawiam
analog,analog,cyfra,szkła,lampy & dobre rady
ja używam zarówno w D200 jak i D300 karty PRETECa 16Gb i nie mma z nimi żadnych problemów.
frrruuu.!
Skontaktuj się z nami