Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: D200 vs EOS40d

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie D200 vs EOS40d

Witam!

Mam pytanko. Wlasnie rozwazam zakup cyfrowej lustrzanki - moj wybor oscyluje miedzy EOS 40d lub Nikon D200. Zajmuje sie glownie fotografia przyrody (ptaki, zwierzeta, makro przyrodnicze) i pejzazu.
    Ktory z tych aparatow lepiej nadaje sie do w/w zastosowan? A moze cos tanszego (D80, EOS D30), lub innego (np Sony, Olek). Moj gorny budzet to jakies 3000 za body brutto (siostra wezmie na firme i VAT odliczy). Canon daje cashback, wiec jakby dobrze poszlo to bym nawet kupil sobie jeszcze sigma 50-500.
    Jakie inne poza dwoma tytulowymi aparatmi do fotografii przyrody byscie polecali. Poprzednio uzywalem przez dlugi czas analogowego EOSA i potem s9600.

Pozdrawiam, Czaps

Domyślnie Odp: D200 vs EOS40d

jak ma byc sigma to chyba warto poczekac na te nowe ze stabilizacją.
    a może jednak firmowa optyka? wtedy mocnym argumentem dla canona jest jego 100-400
    jesli chodzi o same puszki.... ja bym wolał nikona, ale canoan ma lepsze wysokie iso
    maniak ciemniowy minoltowy
    ucyfrowiony przy użyciu D300, dopieszczony przy użyciu D500
    trochę lotniczych pstryków na www.waldemarkowalski.pl
    spotter.pl

40D z cashbackiem i fakturą VAT wyjdzie Ci za śmieszną kwotę, co przy założonym budżecie powinno Ci dac odpowiedź natychmiastową, przy cenie 3200 za 40D to bez VATu wyjdzie Ci jakieś 2630, od tego cashback, który wynosi chyba 540 zł i masz fajną puszkę za ok. 2100
    Ostatnio edytowane przez Erie ; 24-05-2008 o 10:12
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Sorry że sie wtrące ale jest 1 problem.

Nie wiem jak jest tutaj ale jak był cashback z Nikona to nie zwracali kasy jeżeli wziąłeś na fakturę bo jak to określali "tylko dla klientów indywidualnych"

Ale nie wiem jak to jest tutaj ....
    Nikon D200 + N18-70 + Sandisk Extreme III 8Gb
    i dużo dobrych pomysłów....

Cytat Zamieszczone przez boro333 Zobacz posta
    Sorry że sie wtrące ale jest 1 problem.

Nie wiem jak jest tutaj ale jak był cashback z Nikona to nie zwracali kasy jeżeli wziąłeś na fakturę bo jak to określali "tylko dla klientów indywidualnych"

Ale nie wiem jak to jest tutaj ....
    canon nie określił tego jak mi się wydaje
    szkoda, że to już nie to samo forum...

nie mając szklarni, mając ograniczone zasoby finansowe, nie zakładając że docelowo i tak będę miał najlepszy z najlepszych sprzęt, wybrałbym 40D
    Puszka w stosunku do możliwość wręcz tania.
    Szklarnia niezależna - w obu systemach podobna cenowo, ale w canonie jest szersza oferta obiektywów atrakcyjnych dla fotoprzyrodników a kosztujących mniej niż najbardziej topowe denka.
    No chyba że tak jak ja, masz uczulenie do obrazowania canona

Ps. lada chwila może pojawić się d90 albo coś takiego który może trochę zachwiać cenową przewagę 40D
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Cytat Zamieszczone przez Czaps Zobacz posta
    Witam!

- moj wybor oscyluje miedzy EOS 40d lub Nikon D200. Zajmuje sie glownie fotografia przyrody (ptaki, zwierzeta, makro przyrodnicze) i pejzazu.
    Ktory z tych aparatow lepiej nadaje sie do w/w zastosowan? A moze cos tanszego (D80, EOS D30), lub innego (np Sony, Olek). Moj gorny budzet to jakies 3000 za body brutto (siostra wezmie na firme i VAT odliczy). Canon daje cashback, wiec jakby dobrze poszlo to bym nawet kupil sobie jeszcze sigma 50-500.
    Jakie inne poza dwoma tytulowymi aparatmi do fotografii przyrody byscie polecali.

Pozdrawiam, Czaps
    S50-500 jest ciemnym szkłem (optycznie całkiem dobry amatorski poziom) i będziesz musiał często wychodzić powyżej ISO 400. Przy ISO 800 i większym zdecydoawanie mniej ( wg mnie o 1EV) szumi 30D/40D niż D200 przy zachowaniu detali foty.
    pozdrawiam Krzysiek

Uprawnienia umieszczania postów