Close

Strona 20 z 21 PierwszyPierwszy ... 1018192021 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 202

Wątek: Nikon D10?

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie Odp: Nikon D10?

Aaaa... to przepraszam...

Cytat Zamieszczone przez Nemeth Zobacz posta
    Ciekawa teoria.
    Znaczy, że Nikkor 600mm/f4 jest szkłem amatorskim ?
    A po co amatorowi 600mm?
    Z oczywistych względów trudno zrobić takie szkło ze światłem 2.8.

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    a 50 f1.8 mega proszklo
    W ogóle, jest jedna rzecz której nie rozumiem. CZYM DO DIABŁA jest profesjonalne szkło.
    Canon ma w swojej ofercie szkła 2.8-nie-L i 2.8-L. Różnią się podejrzewam jakością wykonania, jednak ten plebejski 2.8 już powinien być solidny jak czołg.
    Albo obiektyw jest dobry optycznie i jasny, albo ciemny i nadaje się na kita.
    Po co je jeszcze dodatkowo oznaczać i dorabiać smieszną ideologię?
    Ostatnio edytowane przez PaRaGaS ; 20-06-2008 o 11:27
    Marek Piotr Praski a.k.a. PaRaGaS
    D80+T17-50/2.8+S30/1.4+N50/1.8+N80-200/2.8+Tair135/2.8+SB-800+Tenba Messenger
    Last.fm | www.marekpraski.pl

Cytat Zamieszczone przez PaRaGaS Zobacz posta
    Celem podniesienia ceny
    Dawno, dawno temu w normalnych czasach nazywano to po imieniu - ZŁODZIEJSTWO, natomiast w dzisiejszych "cywilizowanych" czasach nadano temu zjawisku cywilizowaną nazwę - MARKETING
    pozdrawiam Sebastian

Cytat Zamieszczone przez Tr0n Zobacz posta
    Byłoby to działanie pozbawione sensu, po co zostawiać stary model jak wychodzi nowy, to tak jakby Nikon wypuścił D300 i zostawił w sprzedaży D200. 5D zniknie po wyczerpaniu zapasów

To "działanie pozbawione sensu" z bardzo dobrym skutkiem stosują od lat .

Cytat Zamieszczone przez PaRaGaS Zobacz posta
    A po co amatorowi 600mm?
    Z oczywistych względów trudno zrobić takie szkło ze światłem 2.8.

W ogóle, jest jedna rzecz której nie rozumiem. CZYM DO DIABŁA jest profesjonalne szkło.
    Canon ma w swojej ofercie szkła 2.8-nie-L i 2.8-L. Różnią się podejrzewam jakością wykonania, jednak ten plebejski 2.8 już powinien być solidny jak czołg.
    Albo obiektyw jest dobry optycznie i jasny, albo ciemny i nadaje się na kita.
    Tak jak napisał kolega - marketing. Głównie chodzi o to żeby mieć bardziej zróżnicowaną ofertę - przynajmniej na papierze. Są u canona szkła które właściwie spełniają wymogi ELi, a nimi nie są. I dobrze bo dzięki temu nie mają "mnożnika" cenowego .
    Pozdrawiam
    Marcin

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    To "działanie pozbawione sensu" z bardzo dobrym skutkiem stosują od lat .
    Jakieś przykłady ?
    Czy są 1D w wersjach II ?
    30D może jeszcze być w magazynach, 20D chyba już nie ma w sklepach?
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Jakieś przykłady ?
    (...)
    W stanach 30D jest ciągle w ofercie. http://www.usa.canon.com/consumer/co...categoryid=111
    Myślę że 5D jest tak udaną puchą, że będą ją chcieli sprzedawać do maksimum.
    Pozdrawiam
    Marcin

Chwilowo jeszcze jest. 40D jest za tani i będą się długo bujali z zapasami 30D.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    W stanach 30D jest ciągle w ofercie. http://www.usa.canon.com/consumer/co...categoryid=111
    Myślę że 5D jest tak udaną puchą, że będą ją chcieli sprzedawać do maksimum.
    Z 350D Canona było tak. Po wyjściu 400D zniknął z półek a po jakimś czasie znowu wrócił i można kupić do dziś (pewnie po to aby konkurował z Nikonem D40). Czyli jest potrzeba to i fabryka zacznie produkować

Cytat Zamieszczone przez Orkaniusz Zobacz posta
    Tak sobie czytałem Thoma Hogana i znalazłem takie zdanie: "Could their DSLR lineup at the end of the year really be D60, D90, D300, D10, D3, D3x?". Moją uwagę zwrócił symbol D10. Pogooglowałem i natrafiłem na kilka plotek o nowym nikonie, o ile dobrze zrozumiałem, będącym czymś w stylu D300 z matrycą FX. Symbol D10 wydedukowali podobno z oznaczenia gripa do D300... Link do artykułu: http://www.photographybay.com/2008/05/07/nikon-d10/

PS. Szukałem na forum D10, ale nie znalazłem - jeśli jednak coś przeoczyłem, proszę moderatorów - nie krępujcie się w usunięciu wątku.
    od pracownika firmy nikon wiem, że nikon wprowadzi odpowiednik studyjnego Canona 1Ds MIII ale o odpowiedniku Eosa 5D nic nie wiem ciekawe jakie bedzie miał parametry?
    po Czerwonej stronie mocy

poczytajcie watek o D 700
    Nie jestem szumofobem, używam cropa i jak potrzebuje wysokiego ISO.
    Tamzooka 150-600, T 300 2.8 kenko TC 1,4 2,0

Strona 20 z 21 PierwszyPierwszy ... 1018192021 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów