ADAMie1 Ciągle próbujeostatnio i wychodzi całkiem ciekawie. Fotomatix też zły nie jest ale trzeba bardzo uważać żeby nie przesadzić.
To może jeszcze coś dodam też fotomatixowe bo z tego samego czasu moich pierwszych pseudo HDRowych prób.
Szukaj
ADAMie1 Ciągle próbujeostatnio i wychodzi całkiem ciekawie. Fotomatix też zły nie jest ale trzeba bardzo uważać żeby nie przesadzić.
To może jeszcze coś dodam też fotomatixowe bo z tego samego czasu moich pierwszych pseudo HDRowych prób.
Ci wychodzą jakoweś "kolorystyczne jaja" na obłokach i przez to zdjęcie po prostu traci na autentyczności, ale co mi tam.
Zauważ, że krytyki było wyjątkowo mało (tylko wzmianka, że efekt przesadzony).Cała reszta była o tym, żeby nie nazywać HDRem czegoś, co na pewno nim nie jest - a to z takiego powodu, żeby inni nie pomyśleli, że to HDR. Czyli było o nomenklaturze, a nie o zdjęciu. Nawet na niego (na zdjęcie) najlżej nie napadłem.
Niech mi to będzie zapamiętane (bo czasem napadam).
Sam jestem wielkim fanem HDRów, a gdy słyszę że ludzie mają tego dość i że takie to tandetne i w ogóle - wiem, że to dlatego, że nie widzieli po prostu HDRa (zwłaszcza dobrego), a tylko nieudane próby - których tu, na forum było już bez liku. Im kto zrobił gorsze, tym bardziej podkreślał, że to właśnie HDR. Twoje zdjęcie (choć przesadzone) wcale nie jest jeszcze najgorsze, a nawet ma pewien urok.
Ja tylko osłabiłbym ten efekt photo-śmoto na chmurach - ale skoro nie masz jak, to niechaj sobie zostanie.
Bombel źle mnie zrozumiałeś. Ja serio dziękuję za krytykę czyli za komentarz inny od standardowego (w stylu: ładne, fajne, podoba mi się...), wiem że mogłeś pojechać ostroA twój punkt o nie nazywaniu HDRem tego czegoś i tego czegoś drugiego, rozumiem i zgadzam się. Będę się wystrzegał
![]()
wow, mi sie to z pierwszej strony bardzo podoba!!!
Skontaktuj się z nami