Szukaj
Raczej poprawny. Mnie jednak nie rozłożył na łopatki.
ktos tu na forum ostatnio napisal, ze jak zdjecia sa kiepskie to trzeba wrzucic do B&W i najlepiej dodac troche ziarna, wtedy z kiepskich zdjec wyjda artystyczne :P
Nie rozumiem po co konwertowales do B&W skoro prawie wszyscy są ubrani na czarno/biało
na 1, 2 i 6 widać winietę, która raczej nie sprawia, że te zdjęcia wyglądają ładnie
D700 | N16-35/4 | N50/1.4G | N85/1.8D
A na moje oko to te fotki troche przeostrzone.
D2x | D80 | MB-D80 | S10-20 | N 17-55 2.8 | S28-70 | N50 1.4D | S70-300 | SB800 | Manfrotto | Lowepro + pare innych zabawek...
http://www.sqbgallery.yoyo.pl/ <-- Moja galeryjka...
Moja uwaga brzmi tak: robiąc reportaż stań czasami obok, a dojrzysz więcej... Czasami tam, gdzie nie skupia sie cała uwaga zgromadzonych, dzieją się ciekawe historie. Pokazałeś procesję bardzo statycznie, mnie te zdjęcia nie wciągneły. Podoba mi sie w 6 surowy kadr i czystosc (ale to moje zboczenie).
"Co po ostrych zdjęciach, kiedy nie ma ostrych pomysłów" Jean-Luc Godard
www.dobosch.com/blog
STREETM.PL
\
Masz 100% racji - dlatego gdybym miał wybrać 2 zdjęcia z całej serii ,zostawiłbym 5 i 6. Bycie w środku, przy takich masówkach jest ekscytujące i wciągające, choć zarazem sam temat nawet przy najlepszych kadrach, będzie tylko powielaniem jakiegoś schematu. Z drógiej strony skupianie się tylko i wyłącznie na szczegółach, na akcji w 3 czy 5 rzędzie, przed czy po uroczystości, zawęża tematykę reportażu. Innymi słowy następnym razem muszę dobrać trochę inne proporcje.
BTW, przeglądałem Twojego bloga - świetne zdjęcia i dobra mobilizacja (dla mnie).
pozdr.
9.
Dorzucam jeszcze jedną fotę - podobno, poniekąd z największym potencjałem![]()
Skontaktuj się z nami