Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Cool Procesja - Poznań

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

Taki mały reportaż i zarazem debiut na forum. Jestem naprawdę ciekaw co sądzicie

autograf
    Gość

Domyślnie Odp: Procesja - Poznań

Raczej poprawny. Mnie jednak nie rozłożył na łopatki.

ktos tu na forum ostatnio napisal, ze jak zdjecia sa kiepskie to trzeba wrzucic do B&W i najlepiej dodac troche ziarna, wtedy z kiepskich zdjec wyjda artystyczne :P

Nie rozumiem po co konwertowales do B&W skoro prawie wszyscy są ubrani na czarno/biało

na 1, 2 i 6 widać winietę, która raczej nie sprawia, że te zdjęcia wyglądają ładnie
    D700 | N16-35/4 | N50/1.4G | N85/1.8D

Cytat Zamieszczone przez dame Zobacz posta
    ktos tu na forum ostatnio napisal, ze jak zdjecia sa kiepskie to trzeba wrzucic do B&W i najlepiej dodac troche ziarna, wtedy z kiepskich zdjec wyjda artystyczne :P

Nie rozumiem po co konwertowales do B&W skoro prawie wszyscy są ubrani na czarno/biało

na 1, 2 i 6 widać winietę, która raczej nie sprawia, że te zdjęcia wyglądają ładnie
    Mi takie tematy widzą się w b&w - są wtedy bardziej wyraziste. Winieta - kwestia gustu.

Szczerze - liczyłem na zdecydowanie bardziej rzeczową krytykę .

Niemniej dzięki.

Cytat Zamieszczone przez dame Zobacz posta

Może właśnie dla tego. Jak by to w kolorze wyglądało? Lud szary, a chałupy i stragany w oczojebnych colorach. Na czym byś skupił uwagę?
    pozdrawiam Krzysiaczek

A na moje oko to te fotki troche przeostrzone.
    D2x | D80 | MB-D80 | S10-20 | N 17-55 2.8 | S28-70 | N50 1.4D | S70-300 | SB800 | Manfrotto | Lowepro + pare innych zabawek...
    http://www.sqbgallery.yoyo.pl/ <-- Moja galeryjka...

Cytat Zamieszczone przez sqb Zobacz posta
    A na moje oko to te fotki troche przeostrzone.
    Możliwe - trochę za bardzo wziąłem sobie do serca uwagę o wyostrzaniu zdjęć po zmianie rozdzielczości.

Ehmm, a poza tym ? Jakieś uwagi ?

Moja uwaga brzmi tak: robiąc reportaż stań czasami obok, a dojrzysz więcej... Czasami tam, gdzie nie skupia sie cała uwaga zgromadzonych, dzieją się ciekawe historie. Pokazałeś procesję bardzo statycznie, mnie te zdjęcia nie wciągneły. Podoba mi sie w 6 surowy kadr i czystosc (ale to moje zboczenie).
    "Co po ostrych zdjęciach, kiedy nie ma ostrych pomysłów" Jean-Luc Godard
    www.dobosch.com/blog
    STREETM.PL

Cytat Zamieszczone przez dobosch Zobacz posta
    Moja uwaga brzmi tak: robiąc reportaż stań czasami obok, a dojrzysz więcej... Czasami tam, gdzie nie skupia sie cała uwaga zgromadzonych, dzieją się ciekawe historie. Pokazałeś procesję bardzo statycznie, mnie te zdjęcia nie wciągneły.
    \

Masz 100% racji - dlatego gdybym miał wybrać 2 zdjęcia z całej serii ,zostawiłbym 5 i 6. Bycie w środku, przy takich masówkach jest ekscytujące i wciągające, choć zarazem sam temat nawet przy najlepszych kadrach, będzie tylko powielaniem jakiegoś schematu. Z drógiej strony skupianie się tylko i wyłącznie na szczegółach, na akcji w 3 czy 5 rzędzie, przed czy po uroczystości, zawęża tematykę reportażu. Innymi słowy następnym razem muszę dobrać trochę inne proporcje.

BTW, przeglądałem Twojego bloga - świetne zdjęcia i dobra mobilizacja (dla mnie).

pozdr.

9.

Dorzucam jeszcze jedną fotę - podobno, poniekąd z największym potencjałem

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów