Sam dworek to nie jest, co prawda, ale budyneczek znaleziony pod lasem, w okolicy dworku w Dobrzycy. Przypuszczalnie, w cieplejszych dniach, odbywają się w nim wernisaże.
Szukaj
Sam dworek to nie jest, co prawda, ale budyneczek znaleziony pod lasem, w okolicy dworku w Dobrzycy. Przypuszczalnie, w cieplejszych dniach, odbywają się w nim wernisaże.
Świetna obróbka, podoba mi się taki styl! Dodge i Burn był w użyciu czy jakaś inna technika?
Oglądałem już wcześniej Twoje PF i, podobnie jak MarviN, jestem pod dużym wrażeniem konwersji do cz-b.
Pozdrawiam serdecznie,
Hael
D70s | S 10-20 | N 35 2.0D | N 50 1.8D | N 85 1.8D |
Pl-Cir MARUMI DHG 77 mm - slim | Grad ND 0.9 soft |
SB-800 | Quantuum |
Dzięki za uznanie, bardzo miło czytać takie komentarze.
Dodge i burn przede wszystkim, w tym przypadku obróbka opiera się głównie na tych narzędziach. Przed ostateczną konwersją do bw na warstwę kolorową nakładam 'roboczą' warstę bw (jasną w prartiach, które chcę uwypuklić, a ciemną w tych, które mają decydować o kontrastowości zdjęcia - zazwyczaj uzyskuję to przy pomocy miksera kanałów) na różnych rodzajach przenikania - zależy jak leży - czasem overlay, czasem multiply... I również wyznaję zasadę, że tylko dobry kolor da dobre bw. Później staram się o wydobycie głębokich bieli i głębokich czerni za pomocą poziomów, a resztę, dosyć długo, dopieszczam burnem i dodgem![]()
Jest bardzo ładnie, gdyby jeszcze wyprostować odrobinkę (lewa strona się kładzie), to było by idealnie. Poświęciłaś trochę czasu na przygotowanie tego zdjęcia, warto było zrobić i tę operację.
D90 + N35/2 + N50/1.8 + N18-200 VR + T12-24; SB-800, SU-800; NX100 + 20-50 + 20/2.8; cokin
moja galeria: http://fotogalerie.pl/galeria/galeria_piotrw
Bardzo ładne zdjęcie, zazdroszczę umiejętności![]()
Martin
D300 | N 70-200-2.8 VR | N 50-1.8 | N 24-2.8 | SB 800 | iMac 24"|
Bardzo podobają mi się Twoje zdjęcia.
![]()
TATA ROBI ZDJĘCIA czyli fotoblog młodego taty
Pozdrawiam Piotrek
Skontaktuj się z nami