Witam wszystkich!
Oto moj problem:
Jestem zdecydowany na kupno D70s z kitowym obiektywem, filtrem polarkiem hama, wężykiem spustowym, kartą CF 1GB sandisc - wszystko nowe za 4100 PLN.
Obecnie foce przy pomocy N80 z Tamronami 24-80 i 80-300. Zamierzam zachowac tele i sprzedac N80 z ob 24-80. Wtedy przesiadka na d70s wyjdzie ok. 2600-2700 PLN.
Pyt. 1 - czy warto? nie mam więcej kasy i jest to raczej maks. Przed n80 uczylem sie na Zenitach (twarda szkola). N80 polubiłem od początku, ale wolałbym mieć komfort podglądu i testowego pstrykania po 2-3 razy tego samego kadru w roznych expo, zeby wybrac najlepsze i przy okazji czegos sie nauczyc (przy N80 jak odbieram odbitki to nie pamietam juz jakie poszly ustawienia i z czym tak znowy eksperymentwalem).
Pyt. 2 - aparat ma byc rowniez (aaa) do uzytku wakacyjnego, kobieta struga mi kolki ze kupie jakis przekombinowany aparat ktorym tylko ja bede umial robic zdjecia. Czy ktos moze mi doradzic czy d70s nadaje sie rowniez (od biedy) do pstrykania przez amatow - na full automacie i bez zbednego krecenia pokretlami?
Pyt. 3 - czy zauwaze roznice w jakosci zdjec po przesiadce z N80?
Dzieki za odpowiedzi,
Pozdro
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami