Szukaj
Zdjęcia, jak zdjęcia, nie wiem co Cię ostatnio naszło z tymi PGRami.![]()
To jest Biesiekierz, czy Besiekierz Nawojowy?![]()
Zanosiło się na burzę czy to po burzy ?
PGR w fotografii??? Jakiś album się szykuje.
No cóż .... dla mnie zwykłe zdjęcia PGR.
Szykuję album...![]()
Miejscowość Biesiekierz- 10 km na zachód od Koszalina. Pomnik, który widzicie (może kiedyś poświęcę mu odrębny wątek), przedstawia ziemniaka i jemu został poświęcony. Stanowi on zwieńczenie wyhodowania w tamtejszej Stacji Hodowli Roślin dziewięciu nowych odmian tegoż warzywa. Inicjatorem jego budowy był ówczesny dyrektor Stacji Mariusz Roeder, zaś autorem pomnika jest Wiesław Adamski. Wysokość pomnika liczy 9 m (liczba ta jest właśnie odzwierciedleniem ilości wyhodowanych odmian), natomiast sama bulwa ma 3,95 m wysokości.
Źródło: www.biesiekierz.eu
Tuż przed burzą, aż żal było się nie zatrzymać...
Jak powyżej, będzie album
Może jakaś podpowiedź...
T_P_
analogi, szkiełka, filterki, statyw, a na nim ostatnio, od czasu do czasu, stawiam także lusterko cyfrowe...
Przepraszam, ale nie wiem jakim cudem, dwa razy zatwierdziłem ten sam post
T_P_
analogi, szkiełka, filterki, statyw, a na nim ostatnio, od czasu do czasu, stawiam także lusterko cyfrowe...
Rób te PGRy bo to za chwile stanie się bezcennym skarbem narodowym i jak wszystkie zburzą to będzie co ogladać . Tylko weź kredyt na benzynę i zacznij jeździć![]()
Dwójeczka bardziej wygląda na namalowany obrazek niżeli na zdjęcie. Kadry dobre a szczególnie jedyneczka z tym ja nazwę to "pomnikiem" - szkoda tylko, że ów pomnik został niedoświetlony. I podobna sytuacja ma miejsce na zdjęciu nr 3 - nu=iby jest to w pewnym sensie element dominujący na fotografii i został niedoświetlony. Ja traktuję to jako błąd.
pozdrawiam,
P.
Dzięki- pocieszyłeś mnie...
Oj tak, ceny idą w górę, ale grunt, to mieć alternatywne paliwo...
To prawda, sądziłem, iż fala krytyki opierać się będzie na tym właśnie argumencie... Na zdjęciu nr 1, jedynie pomnik jest lekko muśnięty światłem... Przyznam, że na papierze wygląda akceptowalnie, ale nie doskonale...
Pozdrawiam, T_P_
Skontaktuj się z nami