Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Tatry

Domyślnie Odp: Tatry

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    ... witaj fotka nie jest zła - trzeba by było ją trochę ożywić ,
    Jak dla mnie to, to ożywienie popsuło całą dynamikę tego zdjęcia jakie wnosił kontrast mocnego ciemnego nieba i jasnej łąki. Wyżej już pisałem że to zdjęcie wymaga innego odważnego, niestandardowego pokazania krajobrazu. jest trochę za wąskie bo można by popróbować zrobić z niego panoramę, bo kwadratu o którym pisałem nie da się, za mało dołu.

no fajnie wyszlo...byloby super jak bys zdradzil w jaki sposob to osiagnales?..szczegolnie rozjasnienie cieni drzew..bo z tym zawsze mam problemy..dzieki

Oszczędny w słowach Awatar MarzycielPL
    Miasto
    Nibylandia (Konin)

Zdjecie bomba jak dla mnie zajefajne niebo
    D80+50/1,8+AF-S DX VR 18-200 f/3.5-5.6G+Tokina 28-70 2,8+SB600+4GB SDHC KINGSTON+HOYA HMC UV(0)+MacBook 13,3", 2,1 C2D, 120 GB, 4 GB RAM, WD MyBook 750 GB
    http://www.digart.pl/centrum/digarty.html

drzewa i parę innych detali rozjaśniłem lub przyciemniłem programie NX Control Pointami , ale ponieważ nie mam orginału więc efekt może nie być satysfakcjonujący - ja tylko wskazałem drogę w jakim kierunku ja bym poszedł
    nie musi to być wyznacznikiem czegokolwiek

pozdraawiam

no ja rozumie..napewno na oryginalnym zdjeciu wyszloby lepiej..o ile na obsludze photoshopa w bardzo slabym stopniu sie znam, to NXa nie znam wogole..musze pocwiczyc..dzieki

bombel
    Gość

Harb, w myślach mi czytasz... Zdjęcie dobre, ale w oryginakle zamiast lasu widziałem czarną zastawkę jednolitego koloru i faktury. A domyślam się, że w naturze były tam kształty, różne kolory, faktury, zarysy - słowem całe bogactwo treści, które niestety gdzieś zginęło.

Zawsze zwracałem na to uwagę, aler prawdę mówiąc ileż można - więc mówię o tym coraz rzadziej - i w zasadzie tylko tam, gdzie zdjęcie jest dobre i ma zadatki - jak tu.

no drzewa sa rzeczywiscie ciemne...chociaz z tego co pamietam to w rzeczywostosci tez byly mocno w cieniu...raczej stralem sie dobrze naswietlic dol zdjecia..
    a co myslicie o tej wersji?(obrabialem na miniaturce)

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów