Witam...wrzucalem juz tu cos bardzo podobnego, ale mysle ze to zdjecie jest lepsze. Narazie tez nie mam nic innego wiec wrzucam..
Szukaj
Witam...wrzucalem juz tu cos bardzo podobnego, ale mysle ze to zdjecie jest lepsze. Narazie tez nie mam nic innego wiec wrzucam..
Z Głodóweczki ?![]()
Z Rusinowej Polany...![]()
Trafiłeś na ciekawą kolorystykę, bo dobre mocne niebo i dobry kontrast na dole w tej łące. Warto było porobić trochę różnych innych ujęć i po eksperymentować z kadrami, a potem wrzucić do wyboru. Na przykład w kwadracie z podziałem centralny i dolną połową całej łąki, lub w formie panoramy z małym paskiem łąki i mocnym niebem - to było by chyba takie groźne - tatrzańskie. Jeżeli natomiast zrobiłeś tylko ten jeden kadr - to następnym razem nie marnuj takich okazji.
czy mi się wydaje czy to zdjęcie jest nienaturalnie rozciągnięte?
Fuji S5 PRO || Delta ND200S || D70s || Delta ND70s || F80 || N18-200VR || N28-100 || SB-800 ||
mam więcej ujęć, jednak były niestety do siebie podobne...to moje pierwsze fotki z polowkami cokina i ciezko bylo mi sie skoncentrowac na samym kadrze...prosilbym jednak o ocenę tego własnie zdjecia
a zdjecie w zaden sposob rozciagane nie bylo...nie wiem dlaczego sprawiło takie wrazenie..
Nie wymagaj na forum, żeby na podstawie jednego zdjęcia wszyscy Ci mówili że opanowałeś już po mistrzowsku warsztat. Ja uważam, że zdjęcie jest w miarę poprawne, ale ciekawe warunki aż się prosiły o to by zrobić dużo różnych zdjęć i potem podejść do nich w sposób trochę odważny - niestandardowy. Według mnie właśnie to jest najczęstszym błędem w górskim krajobrazie. Czyli stajemy w jednym miejscu i pstrykamy. Nie szukamy w okolicy innych miejsc, nie eksperymentujemy, czyli popadamy w rutynę.Zamieszczone przez toomool
ok...dzieki..taki komentarz mnie satysfakcjonuje.
Jak dla mnie to, to ożywienie popsuło całą dynamikę tego zdjęcia jakie wnosił kontrast mocnego ciemnego nieba i jasnej łąki. Wyżej już pisałem że to zdjęcie wymaga innego odważnego, niestandardowego pokazania krajobrazu. jest trochę za wąskie bo można by popróbować zrobić z niego panoramę, bo kwadratu o którym pisałem nie da, za mało dołu.
Skontaktuj się z nami