Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Tatry

Domyślnie Tatry

Witam...wrzucalem juz tu cos bardzo podobnego, ale mysle ze to zdjecie jest lepsze. Narazie tez nie mam nic innego wiec wrzucam..

Domyślnie Odp: Tatry

Z Głodóweczki ?

Z Rusinowej Polany...

Trafiłeś na ciekawą kolorystykę, bo dobre mocne niebo i dobry kontrast na dole w tej łące. Warto było porobić trochę różnych innych ujęć i po eksperymentować z kadrami, a potem wrzucić do wyboru. Na przykład w kwadracie z podziałem centralny i dolną połową całej łąki, lub w formie panoramy z małym paskiem łąki i mocnym niebem - to było by chyba takie groźne - tatrzańskie. Jeżeli natomiast zrobiłeś tylko ten jeden kadr - to następnym razem nie marnuj takich okazji.

czy mi się wydaje czy to zdjęcie jest nienaturalnie rozciągnięte?
    Fuji S5 PRO || Delta ND200S || D70s || Delta ND70s || F80 || N18-200VR || N28-100 || SB-800 ||

mam więcej ujęć, jednak były niestety do siebie podobne...to moje pierwsze fotki z polowkami cokina i ciezko bylo mi sie skoncentrowac na samym kadrze...prosilbym jednak o ocenę tego własnie zdjecia

a zdjecie w zaden sposob rozciagane nie bylo...nie wiem dlaczego sprawiło takie wrazenie..

Cytat Zamieszczone przez toomool
    ... prosilbym jednak o ocenę tego własnie zdjecia ...
    Nie wymagaj na forum, żeby na podstawie jednego zdjęcia wszyscy Ci mówili że opanowałeś już po mistrzowsku warsztat. Ja uważam, że zdjęcie jest w miarę poprawne, ale ciekawe warunki aż się prosiły o to by zrobić dużo różnych zdjęć i potem podejść do nich w sposób trochę odważny - niestandardowy. Według mnie właśnie to jest najczęstszym błędem w górskim krajobrazie. Czyli stajemy w jednym miejscu i pstrykamy. Nie szukamy w okolicy innych miejsc, nie eksperymentujemy, czyli popadamy w rutynę.

ok...dzieki..taki komentarz mnie satysfakcjonuje.

witaj fotka nie jest zła - trzeba by było ją trochę ożywić , może ta wersja Ci się spodoba (jezeli nie chcesz aby tutaj była , to wywalę )

1 orginał

2 poprawiona

pozdrawiam

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    ... witaj fotka nie jest zła - trzeba by było ją trochę ożywić ,
    Jak dla mnie to, to ożywienie popsuło całą dynamikę tego zdjęcia jakie wnosił kontrast mocnego ciemnego nieba i jasnej łąki. Wyżej już pisałem że to zdjęcie wymaga innego odważnego, niestandardowego pokazania krajobrazu. jest trochę za wąskie bo można by popróbować zrobić z niego panoramę, bo kwadratu o którym pisałem nie da, za mało dołu.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów