mam taki pilot do opchania.
kupiłem de czysta, vięc nie jest mi już potrzebny,
z tą puszką nie działa.
jak jesteś zaiteresowany to pisz na priv.
pzdr.
Szukaj
mam taki pilot do opchania.
kupiłem de czysta, vięc nie jest mi już potrzebny,
z tą puszką nie działa.
jak jesteś zaiteresowany to pisz na priv.
pzdr.
zwierciadlanki: D800 D750 D3 D300 F65
nikkory: 14-24/2.8 20/2.8 28/2.8 50/1.8 70-200/2.8 VR
manual: zenitar 16/2.8 fish, helios 44/2
SB900 frotto cokin lowepro epson L800
Witam!
Dziś kurier przywiózł mi pilota JJC RM-E2 to zamiennik Nikona ML-L3 i mimo że już myślałem że nie działa z moją lustrzanką stwierdziłem że jednak przeczytam instrukcję a w niej zobaczyłem że model D60 nie jest wymieniony wśród kompatybilnych z pilotem modeli Nikona, ale później na spokojnie zauważyłem że w aparacie trzeba przestawić tryb wyzwolenia migawki niby błahostka a tyle nerwów.
Polecam współprace pilota z lustrzanką!
Kupiłem z pół roku temu zamiennik JJC RM-E2 i kicha. Działa przez kilka godzin, potem bateryjaka słabnie i już nie działa. Kupiłem nową bateryjkę za 5zł, pstryknąłem kilka razy, na drugi dzień już nie działał - bateria rozładowana. Bez sensu. Dobrze, że był tani. Posłużył do zaprogramowania pilota od TV i poszedł do lamusa.
Mam nadzieję, że oryginalny działa kilka miesięcy bez wyjmowania baterii...
Зоркий 4 | ЛОМО-компакт-автомат | Prakitica MTL50 | D60 | D80 | kilka słoików | Nokia...Szczyt marzeń: D500 | 24-70/2.8
Co prawda dopiero zaczynam swoją przygodę z D60, ale zaciekawiła mnie opcja tego pilota. Pytałem o niego w sklepach w Krakowie i generalnie odradzali zamienników, pewnie wynika to z tego, że proklamują wyroby swojej marki. Z tego co mi sprzedawca powiedział, to oni takie cacko zamówili jakiś czas temu i jakoś nie moga się doczekać. Z kilkudziesięciu akcesorii jakie do tej pory zamówili, dostali raptem kilkanaście. Zamówiłem pilota, tyle że nie wiadomo kiedy do dostaną.
Nikon D60 18-55 mm VR + Nikon AF-S 55-200 mm f/4,0-5,6 DX VR
mam zamiennik z allegro za 12zł i śmiga aż miło - co prawda bateryjkę z zestawu wymieniłem po kilku dniach ale na nowej firmowej działa ok
D60 N18-200VR, N35 1.8, Helios 58 2.0, T90, MZ 48, SB 400
Mam ML-L3 oryginał i działał z D70s, działa z D80 i działa z D60 (kumpel notorycznie ode mnie pożycza właśnie do sześćdziesiątki). Pilot ma już 2 lata i jedzie na oryginalnej baterii.
Czy pilotem można "wcisnąć przycisk wyzwalania migawki do połowy"...? Czyt.: zablokować ostrość i ekspozycję przez wyzwoleniem - na pewno wiecie o co mi chodzi.
Nie można. Zastanawiam się po co...?
Зоркий 4 | ЛОМО-компакт-автомат | Prakitica MTL50 | D60 | D80 | kilka słoików | Nokia...Szczyt marzeń: D500 | 24-70/2.8
a ja mam pytanie... czy pilot działa z tyłu aparatu (od strony wyświetlacza) czy tylko od przodu? ...być może to głupie pytanie ale jeszcze nie mam Nikona (będzie za kilka dni) ale już pilota sobie kupiłem![]()
Nikon D60 + Nikkor AD-S DX 18-55mm f/4.5-5.6 G VR + Sigma 70-300mm F4-5.6 MACRO DG + DCR-250
Tylko z przodu, na uchwycie jest mala kropka (ok 3mm srednicy) to wlasnie czunik. Kiedys widzialem takie lusterko przypinane rzepem do obiektywu, dzieki ktoremu mozna bylo z pilota od tylca aparat wyzwalac. Powiem szczerze, ze wyzwalanie od przodu jak sie ma aparat na statywie jest czasem klopotliwe.
D40 + SY8/3.5FE + S10-20/4-5.6 + N35/1.8 + S50/1.4 + N55-200 + Tair300/4.5 + SB-600
Yashica 108MP + Y35-70 + Y75-200 + YCS-220
http://picasaweb.google.com/mt.mostowski
Skontaktuj się z nami