Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Domyślnie pilot uniwersalny a Nikon D70

Witam i mam kolejne zapytanie: czy ktoś próbował stosować piloty inne niż oryginalne do Nikona D70? Wyczytałem gdzieś w prasie, że takim pilotem mógłby być pilot uniwersalny Thomson ROC130. Jest niewielki, ma mało przycisków (bo i po co) ale co najważniejsze kosztuje o połowę mniej (ok. 50 zł). Nie chciałbym go jednak kupować w ciemno - może ktoś próbował i jest pewny, że to działa?

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wawa / Jasło

Domyślnie

Ja mam pilot uniwersalny i dziala bez zarzutu. Pilot jest firmy PoGo. Przypuszczam, ze inne rowniez dzialaja, jesli tylko maja opcje skanowania pasma sygnalu.
    D90 | 18-200 DX | 35 DX | SB-800 | Nova 3AW | Coolpix P310
    There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.

Domyślnie

przyłaczam sie do pytania i dokładam jeszcze jedno gdzie moge kupic taki uniwersalny pilocik za taką cenę (50 zł)
    D70 + NIKKOR 18-70 + SIGMA 70-210 + 1GB Kingston ELITE + 1 GB SANDISK + SB-800 / F50 35-80 D //CP 5700//

Domyślnie

wystarczy przejść się do komisów i tam wypróbować uniwersalne piloty większość współpracuje czyli wyzwala migawkę na kodach od sprzętu np. Sanyo
    Metal For Soul Beer For Body Thrash Till Death

Domyślnie

Ha!!! to dobra wiadomość sądzę że wraz z aparatem trzeba się udać w odwiedziny do komisu lub dużych sklepów AGD i na miejscu sprawdzić komunikację z Nikonem.
    D7000, Nikkor 85/1.4, Nikkor 70-200/2.8, Nikkor 135/2 DC, Zeiss Sonnar 180/2.8

Domyślnie

bart_i, gdzies mi wcielo instrukcje chcialem zapytac jak sie go programowalo czy mozesz przytoczyc?

Domyślnie

sprawdziłem swego czasu z 10 różnych pilotów uniwersalnych i wszystkie działały z Nikonem głównie na kodach Sanyo lecz czasami na innych też a więc wybrałem po prostu najmniejszy i oto chyba chodzi
    Metal For Soul Beer For Body Thrash Till Death

Domyślnie

A może coś takiego Pilot w breloczku - kosztuje tylko 13 zł !

Trzeba by tylko sprawdzić czy zadziała
    Pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

Ten z breloczka niestety nie będzie działał. Ale uniwersalne sprawdzają się bardzo dobrze. Temat pilotów uniwersalnych, przykładowych egzemplarzy z allegro i kodów do nich był poruszany juz kilka razy - nie wiem czy jest sens ciągnięcia tego watku.
    Pozdrawiam

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wawa / Jasło

Domyślnie

Saint, nie ma teraz przy sobie instrukcji. Jak tylko bede mial, to podesle Ci na PW.

Pozdrawiam
    D90 | 18-200 DX | 35 DX | SB-800 | Nova 3AW | Coolpix P310
    There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów