Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: Monopod

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PiotrB.
    To moze Velbon RUP 4, ma jakies 190 cm.
    Niestety, ale jest chyba niższy. Znalazłem ten model w kilku sklepach internetowych i choć za każdym razem podawana jest inna wysokość maksymalna , to zawsze w granicy do 170cm. Chyba kupię ten, co podawałem link wyżej i się przekonam. By chyba temat monopodów nie jest zbyt popularny na tym forum Albo ten dział :inne akcesoria" jest mniej "topowy"
    Pozdrawiam

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Chita, Japonia

Domyślnie

Oczywiscie, masz racje, wysokosc jest 169 cm, ale jak podlaczysz aparat z gripem to bedzie jakies 190cm. Sorki
    Fotografia, to czysta przyjemność
    Ds, K20D + szkla, kolekcja Pentaksow szt.28, Fuji GX680+ szkla, SMC Takumar szt. 14, Fuji FP1,
    LF Sinar C, Sekonic L-508, Benro, Velbon, Lowepro, Crumpler

Domyślnie

co do wysokosci monopodów - pytanie co fotografujecie. jeśli sport i macie tłum ludzi przed soba - potrzebny wysoki.
    ale - jeśli fotografujecie ludzi, to nie robi sie im zdjęć z wyskosci głowy fotografa, a kuca i robi z wysokosci mniej wiecej połowy sylwetki (tak klasycznie). wystarczy wtedy niewysoki monopod.
    Głowica dodaje kilkanscie cm, chyba, że uzywa sie teleobiektywów ze swoim mocowaniem statywowym i mozna przekrecac body bez głowicy.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Las Vegas

Domyślnie

Potrzebuje tani monopod do sportu (pilka nozna). Znalazlem takie:

http://www.allegro.pl/item119113317_...kow.html#photo
    Tylko nigdzie nie moge znalesc jaki jest udzwig

i ten:

http://www.allegro.pl/item118254617_...osc.html#photo

Ktory mi polecacie?
    Przez ostatnie 2 sezony robilem zdjecia kompaktem, teraz kupilem D50 i 55-200 wiec monopod jak najbardziej mi sie przyda.

[ Dodano: Nie 06 Sie, 2006 ]
    aha, Soligora mam juz 2 lata statyw i nie narzekam. Dobra firma, statyw tez stabilny, ale go nie bede ciagnal na stadion...
    .

Domyślnie

Za 150 zł mozna kupic Manfrotto.
    Sam mam taki jakiś za ok 100 zł, był ok póki nie załozylem d2h + 300 2.8, po prostu za ciężko dla niego i sie składa.

Proponuje np taki:
    http://www.allegro.pl/item118185679_...otto_679b.html

I jeszcze to co najwazniejsze, nie kupuj jakiegoś tanszego z plastikową głowicą... sie rozleci...
    D750 : D800 : D500 : D7200 : AF-S 16-35 4 VR : AF 24-120 4 VR : AF 20 2.8 : AF-S 80-200 2.8 : AF-S 400 2.8 : AF-S 500 4 VR : SB900 : SB800 : WT-4 : UT1
    www.mjagielski.pl www.photoaction.pl

Domyślnie

Dzisiaj dotarł do mnie monopod MANFROTTO 679B z głowicą MANFROTTO 234RC. Narazie tylko moge napisać o jego wykonaniu bo na testy musze poczekać do jutra bo aparat pożyczyłem .... Wszystko wykonane bardzo solidne. Mam 180 cm wzrostu i po rozłożeniu całego pasuje idealnie do mojego wzrostu . Po testach będe mógł coś więcej napisać. Kupiłem cały zestaw w IMFOTO za 250 zł + koszt przesyłki.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów