Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Domyślnie Odp: Weekandowe fotki

wcale nie uważam że potrafię lepiej, bawię się może pół roku w wolnych chwilach i też się uczę. foto w celu raczej wymiany poglądów początkujących.
    Martin

D300 | N 70-200-2.8 VR | N 50-1.8 | N 24-2.8 | SB 800 | iMac 24"|

Cytat Zamieszczone przez scarlet Zobacz posta
    Dopiero się ucze w tej dziedzinie. Podpowiedz proszę, co można tu zrobić. Na przykładzie jednej fotki.
    to było bez lampy do tego z kitowym obiektywem
    Martin

D300 | N 70-200-2.8 VR | N 50-1.8 | N 24-2.8 | SB 800 | iMac 24"|

A jak wam się to podoba?

Scarlet

co ma się podobać ? nijaki centralny kadr ? czy ta średniawa sepia ? ( mało które zdjęcie dziecka z efektem sepi się podoba)

Scarlet

Kompresja JPG trochę pikseli zeżarła...

Wiesz w czym jest problem. W tym że poziom na tym forum nawet działu album jest wysoki. Jak Cię to pocieszy to każdy na początku dał jakieś gnioty. Potem przychodzi refleksja. Proponuję uczyć się robiąc zdjęci, a tu dawać te najlepsze perełki. Oglądać oglądać podpytywać. Dając tak wiele zdjęć trudno jest dyskutować o wadach i zaletach poszczególnych sztuk. Wiem ciężko jest zrezygnować, ale wież nam warto.
    Dział album to oczywiście na tego typu zdjęcia, lecz jednak muszą być dobre. Nie chodzi mi o domuskane pozowanki, lecz pomimo szybkości naszych dzieci kadry przemyślane, poprawna ekspozycja i to coś co gra w dziecięcych fotkach. Dla mnie zdjęcie dobre to takie, które wyzwoli w emocje w widzu. Niestety tu zabraklo tych niepowtażalnych chwil. Ta łąka u babci faktycznie ma potencjał, mało brakło do fajnych zdjęć. Rada, która płynie z wszystkich wypowiedzi to: dlaje robić zdjęcia i szukać tych ujęć, chwil, i kadrów, które nie tylko u Ciebie poruszą serduszko.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Cytat Zamieszczone przez ADAS Zobacz posta
    Wiesz w czym jest problem. W tym że poziom na tym forum nawet działu album jest wysoki. Jak Cię to pocieszy to każdy na początku dał jakieś gnioty. Potem przychodzi refleksja. Proponuję uczyć się robiąc zdjęci, a tu dawać te najlepsze perełki. Oglądać oglądać podpytywać. Dając tak wiele zdjęć trudno jest dyskutować o wadach i zaletach poszczególnych sztuk. Wiem ciężko jest zrezygnować, ale wież nam warto.
    Dział album to oczywiście na tego typu zdjęcia, lecz jednak muszą być dobre. Nie chodzi mi o domuskane pozowanki, lecz pomimo szybkości naszych dzieci kadry przemyślane, poprawna ekspozycja i to coś co gra w dziecięcych fotkach. Dla mnie zdjęcie dobre to takie, które wyzwoli w emocje w widzu. Niestety tu zabraklo tych niepowtażalnych chwil. Ta łąka u babci faktycznie ma potencjał, mało brakło do fajnych zdjęć. Rada, która płynie z wszystkich wypowiedzi to: dlaje robić zdjęcia i szukać tych ujęć, chwil, i kadrów, które nie tylko u Ciebie poruszą serduszko.
    Dziękuję ci. Pięknie napisałeś.
    Powiedz mi a co jest takiego np. w tym zdjęciu? Jest coś czy nie? Może ja patrzeć nie umiem?

Link do zdjęcia
    Scarlet

Cytat Zamieszczone przez martin26 Zobacz posta

to w temacie placu zabaw, tematyka podobna. Nie wiem jak z jakością bo mam laptopa z promocji i mało widzę na monitorze.
    Przesaturowane i przeostrzone. Kadr taki sobie, niestety. Tak tylko, w ramach nauki.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów