Kaleid, a ja Ci mówie poczekaj, poza tym jesteś negatywnie nastawiony na wszystko co nie ma na obudowie napisu Nikon lub Nikor.
Tak samo mogę powiedzieć że nowy Nikon D80 to kompletna kicha, zawsze każdy coś znajdzie coś co mi się nie będzie podobało. Nie ma doskonałych aparatów i nigdy nie będzie i jak to w końcu zrozumiesz to może zaczniesz robić zdjęcia zamiast podniecać się tym co dana firma oferuje, bo to Ty robisz zdjęcia a nie aparat.
Kolekcjoner, masz rację, pewnie jak jeszcze poczekamy to wyjdzie pare mankamentów ale właśnie o to chodzi żeby wychodziły (jeśli są), bo jak inaczej producent ma je poprawić ?? No i nie bronię Alphy bo ja osobiście się trochę zawiodłem na Sony jak to zobaczyłem, myślałem że zrobią naprawde coś fajnego a tu wsadzili do Minolty D5D większą matrycę, dodali funkcję oczyszczania matrycy (która widać nie jest tak dobra jak poczciwa gruszka) i nowy procesor obrazu (który jest całkiem całkiem) i sprzedają to jako A100
I masz racje Kolekcjoner, że konkurencja to dobra sprawa Dzięki niej ceny są coraz mniejsze a i czasem jakość się podnosi